Kolaps Silvergate-a: Kripto tržište u crvenom

Mar 09, 2023

Kripto market je danas u značajnom padu, nakon vijesti da kripto banka Silvergate gasi svoje poslovanje i likvidira imovinu.

Izvor: CoinMarketCap

Silvergate je služio kao jedna od dvije glavne banke za kripto kompanije, zajedno sa njujorškom Signature bankom. Ova kompanija ima nešto više od 11 milijardi dolara imovine, u poređenju sa preko 114 milijardi dolara u Signature-u. Bankrotirana kripto mjenjačnica FTX je bila glavni korisnik Silvergate banke.

„U svijetlu nedavnih industrijskih i regulatornih razvoja, Silvergate vjeruje da je uredno zaustavljanje poslovanja banke i dobrovoljna likvidacija banke najbolji put naprijed“, navodi se u saopštenju kompanije.

Svi depoziti će biti u potpunosti otplaćeni, prema planu likvidacije objavljenom u srijedu. Kompanija nije rekla kako planira da riješi optužbe podignute od strane raznih korisnika.

Izvršni direktor Binance-a se ogradio od ove banke, i rekao da Binance nema vezu sa Silvergate-om, kao i da su sredstva korisnika sigurna.

Silvergate ima probleme koji traju već mjesecima. Pored otpuštanja 40% svoje radne snage u januaru, kompanija je prijavila neto gubitak od skoro milijardu dolara u četvrtom kvartalu kada su depoziti klijenata pali za 68% na 3,8 milijardi dolara.

Slično: REVOLUT LANSIRAO KRIPTO STEJKING ZA ETHEREUM, POLKADOT, CARDANO I TEZOS