KOLUMNE

Kroz Bitcoin do ekonomskih sloboda

Šta su to ekonomske slobode, i kako sam ja povezao Bitcoin sa istim?

Nov 28, 2023

Zašto Crnoj Gori treba Bitcoin?

Crna Gora je država koja pripada Zapadnom Balkanu, i čiji BDP uglavnom zavisi od turizma i ugostiteljstva. Evo nekoliko razloga zbog kojih ja mislim da je Crnoj Gori potreban Bitcoin…

Apr 01, 2023

Pronalazak skrivenih kripto dragulja

Ako bih morao izdvojiti jedno od najčešćih pitanja koje sam dobio od kada sam počeo detaljnije istraživati kriptovalute i pisati aktivnije kolumne je na koji način i kako prepoznati skrivene dragulje od kriptovaluta…

Oct 08, 2022

Uzroci i posljedice ekonomske recesije

Iako Sjedinjene Američke Države uporno negiraju da su u recesiji, te su čak i napravili mali presedan na način da su promijenili definiciju recesije i na taj spretan (sretan) način izbjegli ulazak u ovaj ekonomski “horor” period, ovo ih ipak kako se stvari čine neće zaobići.

Oct 08, 2022

Zašto je grafika u Metaverseu i dalje toliko loša?

I dalje nakon potrošnje od 177 milijardi američkih dolara, grafički detalji u Metaverseu i dalje su ispod nekog gaming standarda za doba u kojem živimo.

Sep 04, 2022

Što je Bitcoin halving i kakav je njegov utjecaj na tržište kriptovaluta?

U današnjoj kolumni pojašnjavam jedan od čestih termina u svijetu kriptovaluta i Bitcoina, a to je Bitcoin halving. Saznajte kada je bio prvi Bitcoin halving, što točno predstavlja ovaj termin, kada će biti naredni Bitcoin halving, te kakav je utjecaj ovog događaja na Bitcoina, ali i na druge kriptovalute.

Aug 24, 2022