Kraken mjenjačnica zatvara glavno sjedište u San Francisku!

Apr 11, 2022

Glavni izvršni direktor Kraken mjenjačnice Jesse Powell objavio je da je Kraken mjenjačnica odlučila zatvoriti glavno sjedište u San Franciscu.

Izvor: pexels.com

  • Kraken mjenjačnica zatvara sjedište u San Franciscu
  • Glavni razlog navode da jevelika stopa napada i uznemiravanja zaposlenika

“Zlatni grad” ili San Francisko, najveći grad u Kaliforniji, izgubio je odnedavno jednu od najvećih svjetskih kripto mjenjačnica – Kraken, koja je odlučila zatvoriti svoje glavno sjedište u tom gradu.

Glavni izvršni direktor Krakena, Jesse Powell podijelio je na svom Twitteru objavu, gdje je konstatirao da će ova mjenjačnica zatvoriti svoje sjedište na adresi Market Street 548, San Francisco. Kao jedan od razloga Jesse Powell je istaknuo:

“Zatvaramo Krakenovo glavno sjedište na adresi Market Street 548, San Francisco nakon brojnih napada, uznemiravanja i pljački naših zaposlenika na njihovom putu na posao i sa posla.”

Jesse Powell

Od strane glasnogovornika Kraken mjenjačnice, utvrđeno je da je njihova odgovornost uvijek bila i ostala da osiguraju prije svega sigurnost njhovih zaposlenika.

Izvor: Twitter

Coinbase mjenjačnica, koja je također stekla veliku reputaciju u svijetu kriptovaluta, također će zatvoriti svoje glavno sjedište u San Franciscu u 2022. godini. Međutim, u ovom slučaju razlog nije stopa kriminaliteta i problem beskućnika, kao što je slučaj sa nekim drugim korporacijama. Kao temeljni razlog Coinbase je istaknuo da prate svog glavnog rivala Binance, te će postati potpuno mobilna, globalna korporacija.

Iz Krakenovog tima izjasnili su se:

“Iako nemamo plan za promjenu našeg sjedišta iz Sjedinjenih Američkih Država, lokacija našeg glavnog sjedišta ne utječe na poslovanje naše mjenjačnice.”

Kraken team

Nije trebalo čekati dugo na reakciju Twitter zajednice na ovu odluku.

Izvor: Twitter

Između ostalih komentara sa Twitter i Reddit zajednice, odjeknuli su negativni komentari na rast cijene nekretnina, prije svega najma, čija se cijena kreće oko 3000$ mjesečno, što je uzrokovalo znatno povećanje broja beskućnika, čije broj iznosi oko 18 000.

Izvor: Cointelegraph

Slična objava: ILON MASK PREDLOŽIO DOGE KAO OPCIJU ZA PLAĆANJE ,,TWITTER BLUE”