Lansiran Solana Pay, servis za jednostavnije kripto plaćanje

Feb 01, 2022

Solana Pay platforma funkcioniše u saradnji sa popularnom firmom za online plaćanja Circle kako bi podržala korišćenje USDC-a, između ostalog, na tradicionalnim tržištima.

Photo: pexels

Solana Pay je peer-to-peer platna infrastruktura dizajnirana da globalnom tržištu onlajn trgovaca pruži mogućnost prihvatanja i izmirenja platnih transakcija u mnoštvu digitalnih sredstava.

Zajednička saradnja između Solana Labs, Checkout.com, Circle i Citcon, pored integracije Phantom i FTX novčanika, radi an razvoju platforme koja djeluje kao posrednik između tradicionalnih FIAT preduzeća i sektora kriptovaluta, obećavajući da će promovisati šire angažovanje i usvajanje od strane tradicionalnih potrošača.

U ekskluzivnoj izjavi, Solana Pay tim je otkrio da smatraju da je „najčešći slučaj upotrebe ovog sistema upravo sa digitalnim dolarskim valutama“ kao što je Circle-ov USDC stabelcoin, ali takođe omogućavaju opciju sredstava koja se odnose na Solana blockchain, kao što je Solanin izvorni SOL, FTX-ov FTT , i Serumov SRM, između ostalih.

Pored ovoga, očekuje se da će servis ove godine pokrenuti seriju Hackathon događaja usredsređenih na plaćanja u pokušaju da poveže globalnu zajednicu programera sa njihovom tehnološkom infrastrukturom.

Slična vijest: POLKADOT MOŽE POSTATI ZVANIČNI SPONZOR FK BARSELONE

Izvor: CoinTelegraph