Meta gasi NFT podršku za Instagram i Facebook

Mar 14, 2023

Kratkotrajne NFT funkcije su prvi put lansirane u maju 2022. ali vođa finansijske tehnologije kompanije Meta rekao je da „ukida“ ove alate kako bi se kompanija fokusirala na druge načine podrške kreatorima.

Photo: pymnts

Stephane Kasriel, šef za trgovinu i finansijske tehnologije kompanije Meta, objavio je vijest na Tviteru 13. marta, rekavši da Meta „ukida“ svoju NFT podršku da bi se „fokusirali na druge načine podrške kreatorima, ljudima i preduzećima.“

Kasriel je dodao da kompanija i dalje daje prioritet načinima za korisnike da se „povežu sa svojim fanovima i unovče boravak na platformi“ i da će se fokusirati na alate kao što su izgradnja metoda za plaćanje na platformi i putem aplikacija za razmjenu poruka, zajedno sa monetizacijom Reels-a, kratkih video snimaka koji su veoma popularni na Facebooku i Instagramu.

Kasriel je posebno pomenuo fokus na Meta Pay, platformu za plaćanje, koja bi u budućnosti mogla podržati kriptovalute prema trademark prijavama iz maja.

Najava je dobila oštre kritike od strane kripto zajednice, a NFT kreator Dave Krugman je tvitovao da je to „kratkovid potez“ i da je Meta „otpisala ovu tehnologiju prije nego što je uopšte započeta“.

„Povjerenje stečeno u protekloj godini je sada protraćeno“, dodao je Krugman.

Izvor: CoinTelegraph

Slično: INFLACIJA U SAD-U 6,0%, BITCOIN PROBIO $26K