Mim novčići u porastu, predvodi SHIB sa skokom od 26%

Feb 07, 2022

Nekoliko ,,psećih” tokena, uključujući SHIB, najviše su porasli u ponedeljak usred oporavka na kripto tržištu.

Photo: pexels

Shiba Inu token je u ponedeljak skočio za čak 26%, pokazali su podaci analitičkog alata CoinMarketCap.

Ovaj potez je uslijedio usred šireg oporavka na kripto tržištu pošto su Bitcoin i Ether povratili nivoe cijena od 42.000 i 3.000 dolara. Dobici na prvih deset kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji kretali su se od najnižih 1,6% na LUNA tokenu do najviših od 9,9% na XRP-u.

Photo: CoinMarketCap

Shiba Inu token skočio je na 0,000029 dolara tokom azijskih sati sa nivoa od 0,000022 dolara u nedelju uveče, što je porast od preko 24%, dok je Dogecoin DOGE skočio na 0,169 dolara sa 0,145 dolara.

Chartovi su pokazali otpor SHIB tokena na nivou od 0,000029 dolara, što je izazvalo rasprodaju tokom azijskih jutarnjih sati i dovelo do niže cijene.

Zašto je SHIB token skočio više od ostalih?

SHIB-ov porast tokom vikenda uslijedio je nekoliko dana nakon što su programeri otkrili vezu sa Welly’s, lancem brze hrane koji prodaje hamburgere i pomfrit. Partnerstvo uključuje rebrendiranje Welly’s restorana kako bi se uključili proizvodi i slike na temu Shiba Inu tokena, kao i izdavanje nezamijenljivih tokena (NFT) za kupce, rekli su programeri. Članovi zajednice mogu da kupuju proizvode koristeći SHIB i učestvuju u proširenju kompanije Welly’s preko Shiba Inu DAO foruma – „Doggy DAO“.

Sa druge strane, cijena FLOKI tokena (još jednog tokena na temu Šiba Inu) skočila je za 17% na 0,00004 dolara u azijskim satima, nadoknadivši neke od gubitaka od prošle nedelje nakon što su programeri otkrili eksploataciju koja je dozvolila korisnicima prenos sredstava između Ethereum i Binance Smart Chain mreže.

Slična vijest: TERRA (LUNA) PADA, NAKON WONDERLAND KONTROVERZE

Izvor: CoinDesk