Ministar finansija Rusije: Kriptovalute trebaju biti regulisane, a ne zabranjene

Jan 25, 2022

Zvaničnik ruskog ministarstva finansija Ivan Chebeskov usprotivio se zabrani kriptovaluta, predloženoj od strane Centralne banke u Rusiji.

Photo: pexels

Rusija bi mogla ublažiti svoj stav prema kriptovalutama, uprkos strogim komentarima Banke Rusije, koja je prije nekoliko dana pozvala na totalnu zabranu kripto imovine. Ivan Chebeskov, direktor u Ministarstvu finansija, podržao je regulisanje kriptovaluta umjesto njihove zabrane.

Prema Chebeskov-u, ovakva vrsta zabrane može samo dovesti do toga da zemlja zaostane za tehnološkom industrijom u svijetu. Ministar je umjesto toga predložio da se kriptovalute regulišu:

Takvim tehnologijama moramo dati priliku da se razvijaju. Samim tim, Ministarstvo finansija je aktivno uključeno u razvoj zakonodavnih inicijativa u pogledu regulisanja ovog tržišta.

Ministar finansija Rusije, Ivan Chebeskov

Prije nego što je započeo rad u Kremlju, Chebeskov je imao produktivnu karijeru zaposlen u ruskim i evropskim investicionim bankama. Bio je student u pro-Bitcoin državi Teksas i u prošlosti je govorio u korist digitalnih valuta.

Izvor: CoinTelegraph