Misteriozni Bitcoin “kit” isplatio 95 milijuna $ zarade!

Sep 06, 2022

Misteriozni “Bitcoin kit” uspio je unovčiti 95 milijuna dolara zarade od 5000 BTC-a kupljenih po cijeni od 698 dolara po kovanici koristeći se taktikom “HODL” tijekom godina. On-chain alat za praćenje podataka Whalemap izvještava da je netko jučer unovčio 5000 BTC-a, ostvarivši nevjerojatnu zaradu od 95.000.000 dolara. Izvorna cijena akvizicije bila je 698 dolara za njega, što je povećanje od 2800% u odnosu na trenutnu cijenu.

Izvor: https://dailyhodl.com/

  • Bitcoin “whale” unovčio je 5000 BTC-a, te je uzeo 95 milijuna dolara u protuvrijednosti
  • Ovo je jedan u nizu “kitova” koji izlaze ili premještaju svoje digitalne valute

Kako je izvijestio U.Today, Bitcoin “whale” adresa koja je stvorena 2013. jučer je prenijela 5000 BTC-a u vrijednosti od gotovo 100 milijuna dolara. Još uvijek postoje pitanja o ponovnoj aktivaciji takvih novčanika, te da li je vlasnik imao dovoljno strpljivosti da zadrži novčiće gotovo devet godina. Najvjerojatnije objašnjenje je da je netko nenamjerno otkrio njihove davno izgubljene privatne ključeve i dobio pristup ogromnom bogatstvu. Također je moguće da je novčanik ponovno aktiviran nakon što ga je vlasnik uspio otključati.

Izvor: Twitter

U posljednjih nekoliko tjedana, mnogi identični Bitcoin novčanici oživjeli su nakon godina mirovanja. Adrese koje su generirane u vrijeme enigmatičnog kreatora Bitcoina, Satoshija Nakamota, često izazivaju najveću znatiželju javnosti. Ki Young Ju, izvršni direktor CryptoQuanta, izjavio je da ljudi koji posjeduju “starije” kovanice, osobito u značajnim količinama, vjerojatno trebaju izbjegavati privlačenje pozornosti na svoje nedavno povećano bogatstvo. CryptoQuant istraživanje kretanja starih fondova otkriva tko bi mogli biti ti “misteriozni” Bitcoin kitovi; ti su kitovi vjerojatno bili rani vizionari koji su akumulirali Bitcoin putem rudarenja i trgovanja ili kovanice koje su dolazile s Cryptsy Bitcoin mjenjačnice neposredno prije nego što je “hakirana”.

Izvor: Twitter

Veliki dio Bitcoina ostao je nepromijenjen u prošloj godini, što je i dalje zabrinjavajući signal. Prema informacijama s on-chain analitičke platforme Glassnode, količina zaliha Bitcoina koja je ostala nepotrošena najmanje 1 godinu dosegla je novi ATH od 12,589 milijuna BTC. To je ekvivalentno 65,77% zaliha u opticaju.

Izvor: U.today

Slične vijesti: CHARLES HOSKINSON OBJASNIO ŠTO 2023. DONOSI CARDANU!