Moskovska burza je dobra baza za kriptovalute!

Jul 16, 2022

Moskovska burza – MOEX, je odlična baza za pokretanja odjela za trgovanje kriptovalutama, prije svega zbog usklađenosti u cijelosti sa pravilima Banke Rusije. Iako Ruska Federacija nastavlja slati mještovite poruke o pravnoj regulaciji kriptovaluta na tržištu, predstavnik iz parlamenta implicira na pokretanje kripto trgovanja na najvećoj ruskoj burzi.

Izvor: state.gov

  • Ruska burza je povoljna ekosfera za razvoj kripto tržišta u tom dijelu svijeta
  • I dalje su upitni stavovi i pravne regulacije kriptovaluta kao financijskih instrumenata u Rusiji

U posljednjoj konferenciji za novinare, Aksakov je istknuo važnost i ulogu izgradnje kripto burze u skladu sa zahtjevima ruske centralne banke. Međutim, zakonodavac je istaknuo da će Moskovska burza (MOEX) vrlo vjerovatno obaviti odličan posao u dijelu pokretanja posebnog odjela za trgovinu kriptovalutama zbog njegove potupune usklađenosti sa pravilima Banke Rusije.

Aksakovljeve primjedbe su izašle upravo nakon što je MOEX prošlog tjedna objavio da planira pravni izazov protiv sankcija Europske Unije (EU) protiv Nacionalnog depozita za poravnanje i da će zaštiti pravne interese ruskih investitora. Burza je isto bila i meta međunarodnih sankcija Rusiji 2022. godine, i morala je tada obustaviti sve transkacije i radne akcije na mjesec dana.

Što se tiče druge strane planete, neke burze u postale popularne destinacije za proizvode u svezi sa digitalnom imovinom. Za primjer Kanadska burza sa sjedištem u Torontu je poznata po tome što je prošle godine uvrstila prvi svjetskih fond kojim se trguje na burzi. Sa područja Europe, Deutche Boersea je pokrenula nenamjenske divizije za digitalnu imovinu.

Prema posljednjim informacijama iz Ruske Federacije, tamošnji stav jest da se Ruska Banka strogo protivi otvaranju lokalne regulirane platforme za trgovanje digitalnom imovinom, tj. kriptovalutama.

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: USDC PRIKAZAO SVIH 55 MILIJARDI $ REZERVI!