Moskovska burza planira izlistati digitalnu imovinu do kraja godine!

Aug 21, 2022

Najveće rusko tržište za dionice, obveznice i druge oblike imovine, Moskovska burza, do kraja godine namjerava lansirati proizvod temeljen na digitalnoj financijskoj imovini, otkrio je izvršni direktor. Platforma za trgovanje već radi s partnerom na organizaciji plasmana digitalnih tokena.

Izvor: https://news.bitcoin.com/

  • Moskovska burza je u pripremi da izlista digitalne oblike imovine za trgovanje do kraja ove kalendarske godine

Izdavanje proizvoda temeljenog na digitalnoj financijskoj imovini (DFA) u planu je za 2022., naznačio je u nedavnom intervjuu visokopozicionirani predstavnik Moskovske burze (MOEX). Ova objava dolazi nakon turbulentnog razdoblja za vodeću rusku burzu kada se početkom ove godine morala suočiti s nestabilnošću tržišta, pritiskom sankcija i kibernetičkim napadima.

Uz ‘digitalna prava’, DFA je trenutačno glavni pravni izraz u ruskom zakonu koji se odnosi na različitu digitalnu imovinu, uključujući kriptovalute prema nekim izjavama ruskih dužnosnika, ali prvenstveno one koje imaju određenog izdavatelja.

MOEX sada radi s jednim od svojih partnera na realizaciji projekta plasiranja digitalnih tokena, rekao je novinskoj agenciji Tass generalni direktor za informacijsku tehnologiju i član uprave Moskovske burze Andrej Burilov.

Digitalizacija robe stvara dodanu vrijednost za sudionike na tržištu, naglasio je Burilov. MOEX ima za cilj koristiti DFA-ove kako bi svojim klijentima ponudio još jedan alat za ulaganje koji nudi potpuno novi način osiguravanja informacijske sigurnosti.

Burilov je također primijetio da je glavna poteškoća u implementaciji to što se radi o potpuno novom proizvodu za tržište, od regulative do softvera. Drugi izazov je njegova integracija u postojeće sustave burze i njenih klijenata, istaknuo je.

Početkom srpnja, čelnik Odbora za financijsko tržište u donjem domu parlamenta izjavio je da bi ruska burza digitalne imovine bila u najboljoj poziciji za obradu kripto transakcija u zemlji. Anatolij Aksakov također je sugerirao da bi platforma za kripto trgovanje mogla biti uspostavljena na Moskovskoj burzi.

Izvor: News.bitcoin

Slične vijesti s portala: NAJGORI TJEDAN ZA KRIPTO TRŽIŠTE JOŠ OD PADA U 6. MJESECU!