Najčešća pitanja vezana uz kriptovalute tražena na Google-u?

Aug 28, 2022

Google pretraživač je jedan od najpopularnijih tražilica u svijetu interneta. Svakodnevno milijuni korisnika pretražuju milijune pojmova. Ovo su neke od najčešće pretraživanih pojmova vezanih za kriptovalute.

Izvor: https://techcrunch.com/

  • Pogledajte zanimljivu listu najtraženijih pitanja u Googleovoj tražilici koja se odnose na pojmove iz svijeta kriptovaluta

Ono što ljudi na kraju pretražuju na Googleu pruža sirovi uvid u stvarni način razmišljanja, često otkrivajući njihov interes, strah i niz drugih emocija o određenoj temi. Kako bi identificirao raspoloženje ulagača usred medvjeđeg tržišta koje tek treba pronaći dno, Cointelegraph je zakopao duboko u web kako bi saznao pitanja o kriptovalutama koja se najviše traže na Googleu.

Prvih 10 Google pretraživanja povezanih s kriptovalutama otkriva povećanje znatiželje među općim ulagačima — predstavljeno s dva “Zašto”, tri “Što je” i pet “Kako”. Prođimo kroz Google pretraživanja koja se najviše odnose na kripto, od najvećeg do najnižeg.

Izvor: Cointelegraph

Čak i nakon trinaest godina korištenja digitalnih valuta, najpopularnije pitanje koje budući ulagači postavljaju Googleu je: “Što je kriptovaluta.” S globalnim opsegom pretraživanja (GV) od 256.000, ovo Google pretraživanje zasjenjuje drugo Google pretraživanje koje se najviše odnosi na kripto za gotovo pet (4,7) puta.

To ukazuje na jaz, ali i veliki problem nedostatka kvalitetnih informacija o kriptovalutama. Međutim, usprkos očitom sukobu interesa, kripto poduzetnici iz cijeloga svijeta ostavljaju svoje razlike po strani i slažu se da edukacija masa o kriptovalutama može poslužiti kao katalizator za prihvaćanjem novih pojmova.

Drugo najčešće guglano pitanje o kriptovalutama je, iznenađujuće, samo ponavljanje glavnog pitanja, koje glasi: “Što je kripto.” Pitanje je zabilježilo GV od 54 000, što, u kombinaciji sa svojim prethodnikom, jača argumente za edukaciju masa o kriptovalutama.

Na trećem mjestu za najpopularnija Google pretraživanja nalazi se prvo pitanje vezano uz ulaganje, “Kako ulagati u kriptovalute”. Uz GV od 44 000, Googleovo pitanje pokazuje rastući interes za kripto ulaganja unatoč dugotrajnom pada tržišta.

Ključne riječi također naglašavaju potrebu za pojednostavljenjem procesa ulaganja u kriptovalute. To podrazumijeva redizajn platformi za trgovanje kako bi bile intuitivnije za nove ulagače koji prelaze s tradicionalnih financija.

Zauzevši četvrto mjesto s GV od 37.000 je Google pretraživanje koje je iznenađujuće najkvalitetnije, ali i najsloženije za ljude koji se tek upoznaju sa osnovnim pojomovima digitalnih valuta, a glasi: “Što je kripto rudarenje.”

Ulagači s osnovnim razumijevanjem kripto ekosustava skloni su isprobati rudarenje kao sredstvo ostvarivanja pasivnog prihoda putem kriptovaluta. Ideja o prenamjeni starog računala za zarađivanje kriptovaluta podržavanjem mreže popularna je pretraga, te privlači mnoge zainteresirane. Međutim, vrlo često nakon proučavanja, ulagači svhaćaju da to i nije toliko jednotavno i isplativo koliko su prvotno mislili.

S obzirom na sve veću popularnost kriptovaluta, pretraga za “Kako kupiti kriptovalutu” zauzima peto mjesto kao najtraženija ključna riječ vezana uz kriptovalute na Googleu. GV od 36.000 pokazuje evidentan interes za kupnju kriptovaluta.

Tržišta medvjeda često se smatraju savršenim periodom za ulaganja s visokim povratom na duge staze. S obzirom na pad cijena, postojeći i novi ulagači su zainteresiraniji više nego ikada za ulaganja dok se tržište priprema za oporavak.

Ova lista nam pokazuje kako potencijalni ulagači razmišljaju i što im sve stvara poteškoće prilikom razumijevanja pojmova oko kriptovaluta.

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: VITALIK BUTERIN SMATRA DA SU KRIPTO PLAĆANJA SLABO PRIHVAĆENA!