Najgori tjedan za kripto tržište još od pada u 6. mjesecu!

Aug 21, 2022

Tržište kriptovaluta nije doživjelo ovakav negativan tjedan trgovanja još od velikog pada sredinom šestog mjeseca. Situacija s bitcoinom se još jednom pogoršala u posljednja 24 sata jer je cijena u jednom trenutku pala na 20.750 dolara. Većina altcoina je u sličnoj poziciji ovaj tjedan, što ga čini najlošijim trgovačkim instrumentom od velikog pada sredinom šestog mjeseca.

Izvor: https://www.newsbtc.com/

  • Kripto tržište još jednom je krenulo prema dolje, te se nalazi u tjednom minusu
  • Ovo je najveći pad još od velikog pada iz šestog mjeseca

Mnogo toga se može promijeniti na tržištima kriptovaluta unutar tjedan dana. Bitcoin je, na primjer, bio u visokom porastu prošlog vikenda kada je skočio iznad 25.000 dolara u dva odvojena navrata obilježavajući nove višemjesečne vrhunce.

Dok su bikovi (bulls) očekivali da će zadržati kontrolu i možda nastaviti gurati imovinu prema sjeveru, situacija se prilično odmah promijenila, a BTC je pao za više od 1000 USD u satima.

Ali, kako sada vidimo to je bio tek početak. Bitcoin se pokušao nakratko oporaviti, ali je zaustavljen na 24.400 dolara i odbačen od strane još jedne tisuće u sljedećih sati. Još više minusa je došlo nekoliko dana kasnije kada je BTC pao na 21.500 dolara (19. kolovoza).

Jučer je zabilježen još jedan pad cijene koji je imovinu spustio na 20.800 USD – najnižu vrijednost u tri tjedna. BTC se pokušao malo oporaviti, ali je pao na tu razinu i u sljedećim satima.

Trenutno cijena Bitcoina iznosi oko 21.000 dolara. To znači da je pao otprilike 15% u odnosu na tjedan dana, a njegova tržišna kapitalizacija blizu je probijanja ispod 400 milijardi dolara.

Izvor: Tradingview

Kao što se obično događa kada postoji ekstremna volatilnost bitcoina, alternativne kriptovalute (altovi) idu korak dalje.

Ethereum je bio među najboljima do prošlog tjedna. Možda potaknut pompom u vezi s nadolazećim spajanjem, ETH je skočio na više od 2050 dolara, što je postalo najviša vrijednost u 74 dana.

Međutim, sada se druga po veličini kriptovaluta muči s 1550 dolara nakon nekoliko uzastopnih dnevnih pada cijena. To znači da je ETH izgubio 500 dolara u tjedan dana.

Na dnevnoj ljestvici, Ripple, Cardano, Solana, Dogecoin, Polkadot, Shiba Inu, Avalanche i Tron također su u minusu od alta s većim kapitalom.

Izvor: Cryptopotato

Ostale vijesti: KRIPTO “KITOVI” UGRABILI 383.7 MILIJARDI SHIB-A!