Najpopularnija kriptovaluta u “UK-u” nije BTC!

Sep 10, 2022

Bitcoin (BTC) možda ima najprepoznatljivije ime u prostoru kriptovaluta, ali to ne mora značiti da je najpopularniji – barem u određenim zemljama diljem Europe.

Cjelogodišnja analiza Google Trends stručnjaka, te stranice za online casino, AskGamblers, otkrila je najpopularnije kriptovalute u raznim europskim zemljama prema količini Google upita za pretraživanje.

Istraživanje je pokazalo da iako je Bitcoin (BTC) bio najpopularnija kriptovaluta u cijeloj Europi, u zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva, Rusije, Francuske i Italije pobijedio ga je vrlo malo vjerojatan konkurent.

Izvor: Wikipedia

  • Iako je u mnogim europskim državama Bitcoin najpopularnija kriptovaluta, ovo pravilo na vrijedi za Veliku Britaniju
  • Čak niti druga po veličini kriptovaluta Ethereum nije na prvom mjestu

Shiba Inu (SHIB) – često omalovažavani meme-coin pokazao se popularnijim od Bitcoina i Ethereuma (ETH) u ukupno sedam europskih zemalja, te je drugi najtraženiji coin na cijelom kontinentu.

Shiba Inu dobio je poruge kada je lansiran sredinom 2021. Nastao je usred porasta popularnosti Dogecoina (DOGE) kada mu se udvarao izvršni direktor Tesle Elon Musk. Shiba Inu nije tvrdio da ima nikakvu praktičnu korist, umjesto toga nadao se da će unovčiti apetiti za meme-coine koji su postojali u to vrijeme.

Štoviše, polovica zaliha Shiba Inu kovanica (preko 500 milijardi kovanica) poslana je kreatoru Ethereuma Vitaliku Buterinu 2021. kao marketinški trik, što znači da je ogroman dio zaliha kovanica bio u rukama jednog pojedinca , at o je nešto što bi moglo utjecati na cijenu novčića u slučaju da je Buterin odlučio prodati svoje posjede.

Na sreću, Buterin je izjavio da ne želi biti dio Shiba Inua i velikodušno je donirao više od milijardu dolara vrijednog novca Indijskom fondu za pomoć Covidu, prije nego što je nepovratno spalio ostatak tokena koji su u to vrijeme zajedno vrijedili oko 6 milijardi dolara.

Zanimanje za Shiba Inu iz Ujedinjenog Kraljevstva i drugih zemalja diljem Europe vjerojatno proizlazi iz skoka cijene SHIB-a od 30 000% tijekom 2021., kada je skočio prema gore na ljestvici tržišne kapitalizacije kriptovaluta i nakratko zauzeo mjesto među prvih deset, prije nego što je pao jednako brzo kao što se popeo.

Izvor: Coinmarketcap

Među ostalim najtraženijim kriptovalutama u Europi, Ethereum je slijedio Bitcoin i Shiba Inu na trećem mjestu, a slijedi Cardano (ADA) i na kraju Dogecoin (DOGE).

Prisutnost dva meme-coina među prvih pet sugerira da su europski kripto-znatiželjnici više su nego voljni istražiti kriptovalute. Također, ovo ukazuje na doseg koji meme-kovanice mogu postići među stanovništvom u usporedbi s drugim, izravnijim kriptovalutama.

Izvor: Cryptonews

Ostale vijesti: MISTERIOZNI BITCOIN “KIT” ISPLATIO 95 MILIJUNA $ ZARADE!