Otac i sin prodavali travu za Bitcoine!

Jun 01, 2022

Otac i sin vodili su biznis vrijedan oko 13 milijuna američkih dolara, a čije su uplate primali u kriptovalutama. Ova nam se priča čini već i poznata od nekud?

Izvor: latimes.com

  • Otac i sin vodili su posao vrijedan 13 milijuna američkih dolara
  • Osuđeni su po svako na pet godina zatvora zbog ove ilegalne aktivnosti
  • Smatra se da su “prali” novac putem Bitcoina

Otac i sin iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država, Washingtona, osuđeni su na pet godina zatvora zbog ilegalne aktivnosti preprodaje marihuane u ukupnoj vrijednosti od 13 milijuna američkih dolara, te zbog lukrativnog načina “pranja” novca putem kriptovalute Bitcoin.

Dvadesetosmogodišnji Kenenth Warren Rule otkriven je zbog “pranja” novca putem nelicencirane kripto mjenjačnice u 2018. godine nakon što se susreo sa skrivenim agentom u Starbucksu radi zamjene robe za Bitcoin.

Kasnije je tek otkriveno da je Warren, zajedno sa svojim ocem Kenneth John Ruleom sudjelovao u poslu prodavanja marihuane i drugih preparata. Zajedno su ostvarili ukupne zarade od 13 milijuna američkih dolara od prodaje, te 2.5 milijuna američkih dolara neto dobiti. Sve navedeno su dobili bez plaćanja poreza.

Izvor: Twitter

Warrenom način pranja novca uključivao je česte odlaske u Starbacks, gdje se je i susreo sa tajnim agentom, koji je glumio običnog kupca.

Prošle godine zabilježili smo sličan događaj. Jedan stanovnik Californije osuđen je na tri godine zatvora zbog “pranja” novca u vrijednosti od 13 milijuna američkih dolara, i to sve u Bitcoinima.

Hugo Mejia vodio je svoju kripto mjenjačnicu putem koje je “prao” Bitcoin za gotov novac u periodu od 5. mjeseca 2018, pa sve do 10. mjeseca 2020. godine. Uhvaćen je tek nakon što je “oprao” više od 250.000 američkih dolara. U ovom slučaju također se je susreo sa tajnim agentom u kafiću.

Izvor: Protos

Slične vijesti: HOTEL U DUBAIJU PRIHVAĆA PLAĆANJE U KRIPTOVALUTAMA!