PayPal o budućnosti plaćanja kriptovalutama!

Apr 26, 2022

PayPal je prihvatio transakcije i plaćanje kriptovalutama, ali pitanje je kakva nas očekuje budućnost sa kripto plaćanjima!

Izvor: pexels.com

PayPal internetski orijentirana korporacija koja obavlja uplate i novčane prijenose internetom. Nastala je kao alternativa “papirnatim” metodama kao što su čekovi i novčani ugovori. Koriste P2P (peer-to-peer) usluge.

Ekstremno veliki porast u prihvaćanju odnosno adopciji kriptovaluta u posljednje dvije do tri godine dovelo nas je do znatne modernizacije našeg postojećeg sistema plaćanja. Zatim ubrzavanje tradicionalnih transakcija, niži troškovi trgovanja, povećanje sigurnosti kod transakcija i olakšan pristup svima. To su samo neke od prednosti koje je dovela revolucija kriptovaluta.

Izvor: Twitter

Slijedeći korak je proširenje plaćanja kriptovalutama kod trgovaca i kod “retail” plaćanja.

Da bi ovaj korak postao izvediv, moramo prvo biti svjesni da je plaćanje više od same transakcije. Iako to uzimamo zdravo za gotovo, taj proces uključuje mnogi drugih radnji kao što su obračun troškova, zaštita od prijevare i ilegalnih aktivnosti, obračun poreznih davanja i drugo. Kompleksnost ovih radnji bi se morala pojednostaviti prije svega da bi korisnici, ali i trgovci mogli jednostavno se koristiti ovim uslugama.

Da bi PayPal omogućio široku primjenu kripto plaćanja, primarni cilj je stvoriti način plaćanja sličan kao dosadašnjem, ali uz prednosti blockchain tehnologije u pogledu brzine, troškova, sigurnosti i privatnosti.

Podvrgavanje decentralizaciji je idealno ostvariti putem blockchain tehnologije, što zahtijeva angažiranje brojnih developera. Nadalje, široka primjena aplikacija za plaćanje zahtijeva stabilne instrumente razmjene, kao što su “stablecoinsi” i digitalne valute centralnih banaka (CBDC).

Kao zadnja, ali ne poslijednja stepenica jest osiguravanje regulativa radi zaštite potrošača i osiguravanje financijske stabilnosti.

Izvor: Coindesk

Slične vijesti: BAHAMI ĆE DOZVOLITI SVOJIM GRAĐANIMA PLAĆANJE POREZA DIGITALNOM IMOVINOM!