Peter Thiel prozvao je Warrena Buffetta “djedom sociopatom iz Omahe” kao glavnog neprijatelja Bitcoina!

Apr 08, 2022

Na bitcoin konferenciji koja je održana jučer, poduzetnik, suosnivač PayPal i Palantira, koji je ujedno i “težak” nekoliko milijardi američkih dolara istaknuo je Warrena Buffetta kao osobu na vrhu liste neprijatelja kriptovaluta. Prema njegovim riječima, Buffett je osoba koja teži spriječavanju rasta i implementacije kriptovaluta.

Photo: pexels

“Neprijatelj broj jedan” i “djed sociopat iz Omahe” su samo neki od epiteta koje je Thiel podijelio Warrenu Buffettu.

Osim Buffetta, prozvao je glavnog izvršnog direktora JP Morgan banke, najveće banke u Sjedinjenim Američkim Državama – Jamie Dimon-a, te CEO-a BlackRocka Larry Finka. Iznio je njihove “bearish” komentare oko bitcoina.

Warren Buffett je poznat po svojim isključivim stavovima prema kriptovalutama, a Thiel se pozvao i na njegovu izjavu kako ne posjeduje niti jednu kriptovalutu niti će. To je demantirao sa činjenicom da je Berkshire Hathaway uložio oko 1 milijardu američkih dolara u Brazilsku Nubanku, online banku koja je popularna među kripto ulagačima.

Nadalje, kao razlog što pojedini ulagači na pozicijama ne ulažu u kriptovalute navodi da je to prije svega politička odluka, prije svega stajališta republikanaca i bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Od strane Berkshire Hathawaya i JP Morgan banke, nisu se izjasnili glede ovih izjava.

Peter Thiel, kroz svoj Founders Fund kupio je u 2017. godini bitcoine u vrijednosti od 15 do 20 milijuna dolara. U siječnju 2018. godine korporacija je izjavila da uslijed skoka kriptovaluta, njihov portfelj je prerastao brojku od par stotina milijuna dolara.

Izvor: CNBC

Slična vijest: FSINSIGHT: BITCOIN ĆE DOSTIĆI $200K U DRUGOJ POLOVINI 2022