Položen Tether od 100,000,000$ na Binance!

Jun 07, 2022

Nedavnih dana obavljen je transfer vrijedan 100,000,000 američkih dolara s kojim su kupljeni Tether (USDT) kriptovalute iste protuvrijednosti. Tko je to obavio i zašto?

Izvor: beincrypto.com

  • Ovih dana obavljen je transfer vrijedan čak 100 milijuna američkih dolara na Binance
  • Na kraju priča je ispala jednostavnija nego što se mislilo na prvu

Ogromna količina Tether (USDT) kriptovalute je bila nedavno prebačena na Binance mjenjačnicu od strane anonimne adrese. Dok je pojedini dio zajednice počeo paničariti, tražeči tko stoji iza ove operacije, kit koji je obavio transakciju izašao je u javnost i objasnio je prirodu ove transakcije.

Ova količina će biti korištena kao zalog za USDD stablecoin koji je nedavno pokrenut od strane Trona. Justin Sun objavio je da navedenih 100 milijuna američkih dolara će se korisiti za kupovinu BTC-a i TRX-a, konverzijom Tethera, koji je biti korišteni slično kao i Luna s obzirom na BTC i UST.

Ova šema zahtjeva prodavanje i kupovanje volatilne imovine zbog kontrole vrijednosti USDD temeljem algoritmičkog stablecoina. Kako bi privukli veći kupovni volumen investitora i trejdera, USDD nudi velik yield za svakog tko je voljan pružiti likvidnost stablecoina.

Prateći Terrinu katastrofu, Sun se je suočio i sa kritikama od strane ulagača iz kripto zajednice, posebno nakon obajve da je USDD odabrao volatilnu imovinu slično kao i u priči sa UST-om.

U ovo vrijeme, USDD tržišna kapitalizacija ostaje i dalje 702 milijuna američkih dolara, koja se može konvertirati bez ikakvih problema od strane Tron Reserve DAO.

Izvor: U.TODAY

Slične vijesti: CARDANO OBORIO JOŠ JEDAN REKORD!