Porast Ethereuma u susret “The Merge-a”!

Sep 06, 2022

Od utorka u cijena Ethereuma (ETH) porasla je za gotovo 6% u prethodna 24 sata jer su ulagači očekivali dugo očekivani “The Merge” i završetak niza mrežnih nadogradnji koji traju godinama.

Izvor: https://www.business2community.com/

  • Na spajanju Ethereuma radi se godinama, te se očekuje uskoro i završetak
  • Nadogradnje koje će uskoro biti dovršene značajno će povećati kapacitet transakcija blockchaina, smanjujući zagušenje mreže i snizit će naknade za transakcije

Očekuje se da će se spajanje dogoditi negdje između 10. i 20. ovog mjeseca, iako je suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin u ponedjeljak na Twitteru napisao da će se to dogoditi negdje oko 13. i 15. ovog mjeseca.

Kada se to dogodi, Ethereum koji je druga najveća kriptovaluta na svijetu prijeći će s mreže koja radi na mehanizmu proof-of-work (PoW) na mehanizam proof-of-stake (PoS). Prvi je vrsta protokola na kojem rade Bitcoin i brojne druge kriptovalute, te koriste puno računalne snage za brzo rješavanje kriptografskih zagonetki potrebnih za provjeru valjanosti transakcija na tim lancima blokova i dodavanje novih blokova u njih. U zamjenu za doprinos tom energetski intenzivnom računalnom radu, ti “rudari” mogu biti nagrađeni novim tokenima.

Cijela Ethereum zajednica već neko vrijeme čeka spajanje i završetak mrežnih nadogradnji.

Izvor: https://www.bankrate.com/

Nadogradnja “The Merge” ne samo da uključuje prijelaz na energetski učinkovitiji PoS protokol, već se također očekuje da će značajno povećati broj transakcija u sekundi Ethereum mreže, te će također smanjiti zagušenje mreže i naknade za obavljene transakcije.

S obzirom na sve ove prednosti, mišljenje analitirača je da će mreža Ethereum biti puno bolja, što je rezultiralo i ovim porastom cijene Ethereuma u zadnjih par dana.

Izvor: Fool

Ostale vijesti: CHARLES HOSKINSON OBJASNIO ŠTO 2023. DONOSI CARDANU!