Porast kamata bi mogle pokrenut stvari oko Euro Stablecoina!

Jun 22, 2022

EUROC je najnoviji “stablecoin” koji je vezan za valutu euro. Stručnjaci vjeruju da će preko njega se obavljati mnogo transakcija u budućnosti.

Najnoviji stablecoin koji će biti vezan za euro valutu je privukao dosta pažnje ovih dana.

  • Valuta euro je druga najveća i najpopularnija valuta u svijetu, ali bez kvalitetnog “stablecoina”.
  • Negativne kamatne stope držale su “stablecoin” eura po strani, ali potez ECB-a da podignu kamatne stope bi mogla znatno ubrzati adopciju!

“Stablecoini” su dominantno vezani za američkih dolar, ali euro dolazi po svoj komad kolača. Objava Circle-a o EUROC (Euro Coin) od prošlog tjedna podigla je stručnjacima samopouzdanje u smislu da ćemo uskoro vidjeti i ovakav oblik “stablecoina”. To se bi se trebalo dogoditi u skoroj budućnosti, ali nije određeno točno kada.

Valuta euro, koju koristi službeno 19 država članica Europske unije je druga najveća valuta u svijetu, iza američkog dolara. Unatoč udjelu od 19% u svjetskoj trgovini, mnogi indikatori pokazaju da je potreba za euro “stablecoinom”.

Izvor: Blockworks

Trenutni trend oko kripto tržišta jest odlazak kapitala zbog bear marketa, dok “stablecoini” vezani za američki dolar uspjevaju povećati dominaciju iz razloga što investitori posežu za njima zbog straha od turbulentinih tjedana i novih padova.

Do sada, svega par stablecoina je vezano za euro, poput Teterovog EURt, sestrinskog stablecoina, trenutno najvećeg stablecoina USDT-a.

Prema izvješću koji je objavljen prošli tjedan od strane Europske Centralne Banke, u vezi uloge eura kao valute i njegovog utjecaja na međunarodnoj razini, svega 0,2% kripto tržišta ima veze sa eurom.

Određene informacije koje idu u korist eura kao novog stabilnog coina, su dominacija eura koji čini 40% globalnog SWIFT platnog sistema i čak 20% FX globalnih rezervi.

Izvor: Blockworks

Slične vijesti: POLYGON JE BULLISH PREMA WEB 3.0.!