Portugal gubi status kripto “porezne oaze”!

May 19, 2022

Portugal, koji je do sada uživao status “porezne oaze” za kripto tržište, mijenja stav o poreznim obavezama. Kakva je odluka ministra financija Portugala?

Izvor: https://en.cryptonomist.ch/

  • Portugal će ipak nametnuti poreze na razmjenu i prodaju kriptovaluta
  • Do sada je Portugal uživao položaj kripto “porezne oaze”

Portugalski ministar financija Fernando Medina potvrdio je da će njegova država ipak početi naplaćivati porez na razmjenu i prodaju kriptovaluta. Ono što nas sve zanima jest kada bi se to trebalo dogoditi, ali još uvijek nije poznat datum.

Ovakav stav i mogli bismo reći preokret u ovoj osjetljivoj situaciji oko porezne obaveze stavlja Portugal u paralalelu sa drugim državama u svijetu, poput Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država i Australije, gdje je nedavno porezna uprava upozorila investitore na dužnost prijavljivanja poreznih dobitaka i gubitaka na kraju svake kalendarske godine.

U vezi ove vijesti po internet forumima i portalima počele su već se širiti i šaljive fotografije kako će mnogi investitori i kripto trgovci preseliti na neke druge lokacije koje bi bile povoljnije i koje bi mogle i dalje nuditi uvjete i prednosti u vezi poreznih obaveza koje je sve do sada pružao Portugal.

Izvor: Twitter

U vezi ove situacije, nedostatak pravnih regulativa i pravnih normi doveli su do nulte stope oporezivanja u Portugalu. Ipak, glede ovih novosti postoji zabrinutosti jer mnogi traže pojašnjenje i sigurnost u vezi ovog prijedloga portuglaske vlade.

Trenutna stopa poreza na kapitalnu dobit u Portugalu iznosi 28%.

Izvor: Cointelegraph

Slične vijesti: KINA SE VRAĆA KAO DRUGA RUDARSKA SILA!