Potražnja za kriptovalutama kao platnim sredstvom opada!

Sep 27, 2022

Globalna investicijska banka JPMorgan vidi malu potražnju za kriptovalutama kao načinom plaćanja. Međutim, banka je primijetila da kriptovalute postaju “sve veće i veće” u sektoru igara, uključujući i metaverzum.

Izvor: https://news.bitcoin.com/

  • Najveća američka banka JPMorgan izvijestila je da je opala potražnja za kriptovalutama kao platnog sredstva
  • Unatoč tome raste interes za “gaming” sferu i metaverzum

Globalni voditelj plaćanja za JPMorganov odjel Corporate & Investment Bank, Takis Georgakopoulos, govorio je o potražnji klijenata za kripto kao metodom plaćanja u intervjuu za Bloomberg Television ovog tjedna.

Napominjući da je potražnja za kripto kao sredstvom plaćanja drastično opala, Georgakopoulos je naglasio da će banka i dalje podržavati klijente koji žele koristiti kripto u tu svrhu.

Dodao je da kriptovalute također postaju “sve veće i veće” u sektoru igara – kako u tradicionalnom igranju tako i u metaverzumu, gdje vidi mnogo prilika.

Ovaj tjedan, izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon također je ponovio svoj skepticizam prema bitcoinu i kriptovalutama. “Veliki sam skeptik u pogledu kripto tokena koje vi nazivate valutom, poput bitcoina. To su decentralizirane Ponzijeve sheme”, rekao je izvršni direktor. No, istaknuo je kako nije skeptičan prema blockchainu i decentraliziranim financijama (DeFi), nazvavši ih “pravim” inovacijama.

Izvor: Twitter

Nedavno istraživanje koje je proveo Deloitte u suradnji s Paypalom pokazalo je da više od 85% trgovaca “daje visok ili vrlo visok prioritet omogućavanju plaćanja kriptovalutom.” Osim toga, “gotovo tri četvrtine ispitanih izvijestilo je da planira prihvatiti plaćanja kriptovalutom ili stablecoinom unutar sljedeća 24 mjeseca.

Drugo istraživanje Bank of America pokazalo je “rastući interes” za korištenje kripto valuta kao načina plaćanja. “39% odnosno 34% ispitanika izvijestilo je da koriste kripto/digitalnu imovinu kao način plaćanja za online ili osobnu kupnju“, opisala je banka. Dodatno, 49% odnosno 53% ispitanika izrazilo je interes za korištenje kripto/digitalne imovine za online ili osobnu kupnju.

Izvor: News.bitcoin

Ostale vijesti: USDT JE SADA DOSTUPAN I NA POLKADOT MREŽI!