Najveća regionalna FinTech konferencija je rasprodana. Održava se ovog tjedna u Zagrebu

Mar 07, 2023

Money Motion okupit će više od 60 međunarodnih stručnjaka 9. i 10. ožujka u Laubi.

Money Motion

Lokalni stručnjaci za financijske tehnologije, osnivači i menadžeri uspješnih kompanija u industriji, odlučili su da je krajnje vrijeme okupiti predstavnike tradicionalnih financijskih sustava i novih tehnoloških rješenja od digitalizacije do blockchaina kako bi uživo raspravili zajedničke ciljeve – sigurniju, isplativiju, jednostavniju i održiviju budućnost financijske industrije.

Money Motion, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, ovog će tjedna ugostiti više od 60 priznatih imena iz svijeta financija, bankarstva, plaćanja i tehnologije kako bi pred više od 1000 uzvanika prokomentirali ključne i uzbudljive teme koje će formirati način na koji sutra upravljamo osobnom imovinom, provodimo transakcije međusobno i s institucijama, definiramo i štitimo vlastiti identitet, investiramo, reguliramo i razmjenjujemo kapital.

Samo stalna mijena jest krilatica je koju bih vezao uz Money Motion. PSD2, Instant, QR su već stare tehnologije. PSD3, OpenBanking, i druge već dolaze. Digitalno, mobilno i pametno nije trend već nužnost“, poručio je Draženko Kopljar, COO i Član Uprave Privredne Banke Zagreb, na što se kolegica iz Intese Sanpaolo, direktorica u timu CRM razvoja Ema Šimon nadovezala kako je upravo osobna razmjena znanja i najboljih praksi lidera u industriji razlog zašto se veseli konferenciji Money Motion:

Drazenko Kopljar – clan Upraveza poslovanje sa stanovnistvom. Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

“Dva dana otvorenog razgovora o našim pobjedama, izazovima i problemima s kojima se svi trenutno susrećemo i s kojima ćemo se suočavati u budućnosti je rijetkost i veselim se ovoj prilici.”

Money Motion, najveća regionalna FinTech konferencija otvorit će vrata Laube 9. i 10. ožujka svim stručnjacima, poslovnim profesionalcima i entuzijastima na dva dana relevantnog i bogatog programa i networkinga s izložbenim prostorom najnovijih tehnoloških rješenja, startup natjecanjem najboljih timova i dvije večeri nezaboravnih provoda na omiljenim zagrebačkim lokacijama za izlaske.

Na glavnoj će pozornici tijekom konferencije vrhunski stručnjaci sudjelovati u čak 11 panela u kojima će se raspravljati o potencijalu decentraliziranih financija da transformiraju tradicionalno bankarstvo, o izazovima kripto industrije od rizika u poslovanju do online prevara, o realnosti visokog školstva u pripremi nove generacije talenata za industriju, o ulozi centralnih i komercijalnih banaka u industrijskim promjenama, integriranim sustavima plaćanja kao jedinstvenom korisničkom iskustvu i brojnim drugim temama.

„Digitalizacija i tehnološki razvoj mijenjaju navike i očekivanja korisnika prilikom plaćanja i kupovine, a utječu i na promjene u samim plaćanjima. Instant plaćanja daju odgovor na očekivanja korisnika koji danas žele dostupnost plaćanja bilo kad i bilo gdje. Fina je razvila instant platni sustav koji omogućuje prijenos novčanih sredstava s računa platitelja na račun primatelja u realnom vremenu, 24/365. Trendovi i očekivanja upućuju na to da će instant plaćanja vrlo skoro postati primani oblik plaćanja u bliskoj budućnosti”, poručila je Gordana Soldo, savjetnice Uprave Fine i direktorice Fininog Sektora usluga za financijsku industriju.

Gordana Soldo, FINA

Na ulazu u Laubu posjetitelji će se moći registrirati od 8.30 sati u četvrtak, a program će započeti u 10.00 s kratkom dobrodošlicom Božidara Pavlovića, CEO-a Jackie Agencije i predstavnika organizatora, stručnjaka za digitalnu transformaciju i financijske tehnologije. Nakon svečanog otvaranja, keynote predavanje održat će zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke, Sandra Švaljek na temu uloge centralnih banaka u sve dinamičnijoj industriji. Svi će posjetitelji imati pristup vrhunskoj internet povezanosti zahvaljujući A1 Hrvatska, a cijela je konferencija osigurana od strane Groupama osiguranja.

Money Motion okupit će vodeće ljude iz svijeta korporativnog menadžmenta, akademije, poduzetništva i javnih institucija, hrvatskih i stranih, s ciljem da svatko od uzvanika prepozna potencijal suradnje unutar industrije što je ključna vrijednost konferencije i za strane posjetitelje.

“Floin je nedavno postao registrirani pružatelj usluga virtualne imovine u Lihtenštajnu, a mi smo uzbuđeni što možemo podijeliti svoje iskustvo i razgovarati o novoj regulatornoj evoluciji FinTecha. Vidimo Money Motion kao izvrsnu priliku da dobijemo mnoga stajališta o ovim dinamičnim vremenima i doprinesemo ovom zanimljivom razgovoru, uz predstavljanje naše platforme i svih uzbudljivih događaja koji slijede na Floinu”, poručio je Marc Weber, CEO Floina. 

Marc Weber, Floin

Ulaznice za Money Motion su službeno rasprodane i više nisu dostupne. Sve čitatelje upozoravamo da budu oprezni i ne vjeruju nikakvim ponudama zamjene ili otkupa ulaznica od stranaca. Više informacija na www.money-motion.eu

Slicno: FINTECH ĆE VRIJEDITI 700 MILIJARDI DOLARA 2030. GODINE: OVI STRUČNJACI ZNAJU KAKO