Pretraga riječi “Bitcoin dead” dostigla najveći broj ikada!

Jun 22, 2022

Online pretrage za pojam “Bitcoin dead“, ili Bitocin je mrtav, u zadnjih par dana sugerira da je ovo jedan od najvećih padova kriptovaluta u povijesti.

Izvor: wikimedia.org

  • Pretraga riječi “Bitcoin dead” oborila je rekord ovih dana
  • Sve veći i veći je strah ulagača u kriptovalute

Analitika najpoznatije stranice za pretraživanje Googlea, govori nam da je trenutno negativno raspoloženje oko Bitcoina. Mnogi su pretraživali riječi da je Bitcoin mrtav, što dovodi do špekulacija o propasti vodeće kriptovalute.

Veliki skok pretraživanja ovih riječi dogodio se 18.6.2022. godine, te je oboren rekord. Google Trends prati pretraživanje određenih pojmova koji su najtraženiji u konkretnom vremenskom periodu.

Izvor: Twiter

“Bitcoin dead” pojam dostigao je najviši rezultat (100) u periodu od 12. do 18.6 ove godine. Posljednji put kada je pretraga sličnih riječi dostigla ovakav negativan trend je bila u 12. mjesecu 2017. godine.

Trend pretraživanja riječi “Bitcoin dead”.

Pad Bitcoina je moguće pogoršala promjena politike od FED-a. Negativan kontekst oko Terra Lune također je povezan sa ovim većim padom u svijetu kriptovaluta. Komplicirana situacija, dovela je do špekulacija kako se veliki igrači poput Celsiusa i Three Arrows Capitala suočavaju sa velikim problemima i insolventonšću.

Ipak, povijesno gledano mediji, ali i mnogi ulagači su imali velike sumnje oko Bitcoina. Mnogo puta je bio proglašen “mrtivm”, ali unatoč tome on se je uvijek uzdigao i pretekao prijašnje all-time high cijene.

Izvor: Indenpendent

Ostale vijesti: CARDANO (ADA) JE NADMAŠIO BITCOIN I ETHEREUM U OVOM PADU!