Prvi film u potpunosti financiran NFT-ovima!

Aug 17, 2022

“Durmientes”, novi film koji će režirati Gibran Bazan, namjerava se u potpunosti financirati prodajom niza nezamjenjivih tokena (NFT-a). NFT-ovi, koji će se prodavati na Metaownu – NFT tržištu sa sjedištem u Meksiku, a koje je dizajnirao umjetnik Gabriel Colin, sadržavat će 3D modele koji će biti povezani s pričom filma i donosit će pogodnosti vlasnicima.

Izvor: news.bitcoin.com

  • Durmientes će biti prvi film koji će biti financiran putem NFT-a

Kriptovalute i nezamjenjivi tokeni (NFT) migriraju u druge industrije koje također mogu iskoristiti njihova svojstva i tehnologiju. “Durmientes,” novi meksički filmski projekt koji će režirati redatelj Gibran Bazan, proizvest će set NFT-ova koji će se prodavati kako bi se prikupila sredstva za film.

Financijski tim filma izdat će 1500 NFT-ova koji će sadržavati neki važan predmet prisutan u scenariju filma. Oni će biti napravljeni u 3D obliku, a također će donijeti važne prednosti za njihove vlasnike, dopuštajući im da pomognu u snimanju filma, ili čak da se pojave u sceni.

Dok je Durmientesova inicijativa za financiranje NFT-a jedna od prvih u Latamu, drugi su projekti već pokušali doći na NFT tržište za financiranje filmova. Niels Juul, izvršni producent filmova poput The Irishman, redatelja Martina Scorsesea, osnovao je NFT Studios s istom premisom prošle godine.

U intervjuu za Guardian, Juul je izjavio da je njegova ideja bila demokratizirati fazu financiranja indie filmova, proces koji može predstavljati mnoge poteškoće zbog usredotočenosti Hollywooda na velike blockbustere.

Drugi su projekti išli različitim putevima. Zero Contact, film s Anthonyjem Hopkinsom u glavnoj ulozi, objavljen je kao NFT, a kopije filma prodane su za 90.000 dolara. NFT likovi iz zbirke Bored Ape Yacht Collection također će biti predstavljeni u nadolazećoj trilogiji interaktivnih filmova koje proizvodi mjenjačnica kriptovaluta Coinbase.

Izvor: News.bitcoin

Slične vijesti: LUKSUZNI LANAC PRIHVAĆA BTC I ETH!