Ripple je izborio veliku pobjedu u slučaju protiv “SEC-a”!

Apr 13, 2022

Ripple Labs je uspio izboriti veliku pobjedu u sudskom predmetu protiv SEC-a (U.S. Securities and Exchange Commission) u slučaju prijevare s vrijednosnim papirima. Glavna sutkinja na ovom predmetu odbila je prijedlog SEC-a za pregled određenih dokumenta, navodeći da takvi materijalni dokazi ne mogu biti uvaženi.

Photo: pexels

  • Ripple je izborio “veliku” pobjedu u parnici protiv SEC-a
  • Odbijeni su prijedlozi tužiteljstva za izvođenjem određenih dokaza

Ripple je uzvratio udarac u predmetu protiv Securities and Exchange Commission’s (SEC).

U predmetu koji je pokrenut tužbom još 2020. godine, od strane Američke komisije za vrijednosne papire (SEC) protiv Ripplea kao i protiv izvršnog direktora Brada Garlinghousea i suosnivača Christiana Larsena zbog neregistrirane i trajne prodaje vrijednosnih papira za digitalnu imovinu, iz razloga da su protupravno prikupili 1,3 milijarde dolara.

Glavna sutkinja na ovom predmetu Sarah Netburn odbila je zahtjev SEC-a za razmatranjem određenih dokumenata, koje je predložio William Hinman, navodeći da je isti izjavio da Bitcoin i Ether nisu vrijednosni papiri.

Summa summarum, glavni predstavnik obrane, odvjetnik James K. Filan, osvrnuo se je na tweeteru navodeći:

Izvor: twitter.com

Drugi Ripple-ov odvjetnik i osnivač CryptoLaw-a, John E. Deaton također je na tweeteru objavio svojim pratiteljima:

Izvor: twitter.com

Unatoč činjenici da je Ripple izvukao na ovom ročištu pozitivnu stvar u ovom predmetu, još se ima mnogo toga reći i izložiti. Eventualna “pobjeda” Ripple-a bi moglo značiti i povlačenje Američke komisije za vrijednosne papire (SEC-a) u svojim agresivnim tužbama i parnicama protiv predstavnika kripto industrije. Međutim, u slučaju pobjede SEC-a, to bi moglo otvoriti put i družim odvjetničkim društvima nadu u slične ishode.

Na kraju ova priča ide dalje, pa čak iako niste vlasnik ili ljubitelj Ripple-a, ovaj predmet bi mogao imati utjecaj i na generalni kripto svijet, tako da je to još jedan razlog više da popratite ovu priču.

Izvor: Cointelegraph

Slična vijesti: Cathie Wood je bullish prema Bitcoinu!