Sedam najskupljih NFT-a!

May 16, 2022

Zasigurno je da su NFT-evi eksplodirali u 2021. i 2022. godini. U ovom članku donosimo sedam najskupljih kupovina NFT-eva do sada.

Izvor: https://boardroom.tv/

  • Provjerite sedam najskupljih NFT-eva do sada
  • Postoji puno NFT-eva u vrijednosti preko milijun dolara

Non-fungible tokeni, pretvaraju se u pravo blago očuvanja vrijednosti sa cijenama koje dosežu milijune američkih dolara. Možda su nekada ovo brojke bile fantazija, danas u realnost.

7. CryptoPunk #7804 — $7.57 milijuna

CryptoPunks je izdao 10.000 unikatnih likova na Ethereum blockchainu. Jedan od najvrijednijih NFT izdan od strane CryptoPunksa je #7804.

Izvor: https://cointelegraph.com/

Glavne karakteristke ovog NFT su “alien” koža koja se nalazi na svega 0.09% kolekcije, zatim lula koja je na 3% kolekcije. Zatim i kapa prema naprijed se nalazi rijetko, na svega 3% NFT.

6. CryptoPunk #3100 — $7.58 millijuna

Jedan od devet Alien Punks, CryptoPunk #3100 također je sa Alien kožom koja jedan od glavnih faktora koja drži cijenu ovog tokena. Druga unikatnost je bijelo-plava traka za glavu. Svega 406 od 10.000 od ove kolekcije nosi traku za glavu.

Izvor: https://cointelegraph.com/

5. CryptoPunk #7523 — $11.7 millijuna

Kao i drugi skupi NFT-evi u seriji, CryptoPunk #7523 je vrlo unikatan. Također spada u kolekciju sa Alien karakteristikama. Na sebi od glavnih karakteristika ima kapu, te medicinsku masku što je vrlo rijetko, točnije samo 2%.

Izvor: https://cointelegraph.com/

4. Human One — $28.9 million

Dizajniran od strane Beeple-a, Human one je digitalni i fizički komad umjetnine. Glavna karakteristika oko Human One nezamjenjivog tokena je u tome da se ova umjetnina mijenja s obzirom na vrijeme.

Izvor: https://cointelegraph.com/

3. Clocks — $52.74 million

Clock je prvotno osmišljen da skupi financijska sredstva za obranom Juliana Assangea nakon kontroverznog privođenja u 5. mjesecu 2019. godine. Bio je optužen sa špijunažu zbog povezivanja sa WikiLeaksom, stranicom koju je osnovao.

Izvor: https://cointelegraph.com/

2. Everydays: the First 5,000 Days — $69.3 million

Još jedna kreacija od strane Beeplea, the First 5,000 Days, je kolaž kompilacija 5,000 umjetnina od različitog sadržaja. Dugo vremena se je ovaj NFT nalazio na prvom mjestu.

Izvor: https://cointelegraph.com/

1. The Merge — $91.8 million

Kreiran od strane umjetnika pod imenom Pak, The Merge je zauzeo mjesto kao najskuplji non fungible token ikada prodaj. Iako autor nikada nije otkrio svoj stvari identitet, ovaj NFT ima veliki utjecaj na tržište umjetnina.

Izvor: https://cointelegraph.com/

Izvor: Coinmarketcap

Ostale vijesti: TERRA LUNA: ŠTO SE DOGODILO?