Sega pokreće prvu blockchain igru!

Oct 02, 2022

Sega je najavila partnerstvo s japanskom tvrtkom za blockchain Double Jump Tokyo koja će dovesti do razvoja prve videoigre temeljene na blockchainu koja koristi njezino intelektualno vlasništvo.

Izvor: twimg.com

  • Sega najavljuje prvu blockchain igru
  • Sklopljeno partnerstvo sa Double Jump Tokyo korporaciju osigurava ostvarenje ovog cilja

SEGA licencirana digitalna kolekcionarska kartaška igra, koju proizvodi i upravlja japanska tvrtka za blockchain igre Double Jump Tokyo, bit će objavljena na mreži Oasys HOME verse L2.

Prema postu na blogu, premisa igre s kartama za razmjenu Web3 temelji se na mitologiji romantike Tri kraljevstva. Koristi se intelektualnim vlasništvom serije Sangokushi Taisen, koju je 2005. prvi put objavila SEGA sa sjedištem u Tokiju.

Sangokushi Taisen je popularna japanska arkadna strateška igra u stvarnom vremenu u kojoj igrači skupljaju stvarne karte koje zatim mogu staviti na prostor za igru ​​kako bi ih materijalizirali. Nova igra, koju će razviti Double Jump Tokyo koristeći Segino intelektualno vlasništvo, koristit će blockchain tehnologiju, iako je još nejasno kako bi to funkcioniralo.

Izvor: Twitter

Datum izlaska igre tek treba biti potvrđen, ali ovisno o tome kada bude objavljena, to bi mogla biti Segina prva igra bazirana na blockchainu. Podaci pohranjeni na blockchainu omogućuju korisnicima sigurno posjedovanje, kupnju i prodaju digitalnih proizvoda kao što su predmeti u igri i umjetnička djela. Nekoliko istaknutih tvrtki i slavnih osoba, poput Nikea i McDonald’sa, pokrenulo je vlastite projekte vezane uz tehnologiju u protekloj godini, što je rezultiralo naglim porastom referenci vezanih uz tehnologiju.

Oasys je proof-of-stake mreža dizajnirana posebno za industriju igara. Kombinira javna tehnološka rješenja sloja 1 i privatnog sloja 2 blockchain kako bi igračima pružila brzo, pouzdano iskustvo bez naknade za troškove (fees).

Direktor Oasysa Daiki Moriyama izjavio je da je cilj predvoditi masovno prihvaćanje igara temeljenih na blockchainu. Hironobu Ueno, izvršni direktor tvrtke Double Jump Tokyo, dodao je, “počašćeni smo što smo pionirski partner u izgradnji nove generacije igara sa SEGA-om na blockchainu.”

Brojne igračke tvrtke, ponajviše Konami i Atari, počele su prodavati digitalne artikle kao NFT-ove, unatoč znatnim kritikama u vezi s ugljičnim dioksiodom (CO2) i za što mnogi vjeruju da je njegova neetička implementacija. Sega navodno već neko vrijeme testira blockchain i NFT tehnologiju.

Izvor: Crypto.news

Ostale vijesti: OTKRIVAMO 10 NAJVEĆIH ANTI KRIPTO DRŽAVA!