Srednjoafrička Republika kladi se na veliko u Bitcoin!

Jun 19, 2022

Stanovnici Srednjoafričke Republike (Central African Republic) su na putu adopcije Bitcoina kao prve države koja je u širkom smislu prihvatila Bitocin na afričkom kontinentu. Druga su država u svijetu nakon El Salvadora koja je službeno odabrala Bitcoin kao legalnu valute za regularne transakcije i kupovine kao i za plaćanje poreznih obaveza.

Izvor: brookings.edu

  • Cetralna Afrička Republika (CAR), postala je druga država svijeta koja je prihvatila Bitcoin kao službenu i legalnu valutu
  • Trenutno zbog pada cijene Bitcoina ovo se ne čini kao najbolji potez, ali ipak oni ne odustaju od ove adopcije, štoviše još i više ulažu u infrastrukturu Bitcoin mreže

U 4. mjesecu 2022. godine, predsjednik Faustin-Archange Touadéra potpisao je “law a bill” koji je usvojen jednoglasno, s čime je Bitcoin postao legalna valuta Srednjoafričke Republike.

Predsjednik Touadéra pozvao je grupu bitcoinera sa stručnim znanjem u različitim područjima financirano od strane glavnog grada Banguia s ciljem da se posavjetuje oko problema kao što su postavljanje internet pristupa, spajanje na “Lightning Network” i razvoj rudarskih kapaciteta.

Sedam stručnjaka oko Bitcoina su proveli tjedan dana u državi da bi razumijeli kontekst ove zemlje i identificirali glavne faktore koji bi trebali podržati adopciju Bitcoina u ovoj državi.

Bitcoin delegacija Centralne Afričke Republike. S lijeva na desno: Nicolas Burtey,
Sébastien Gouspillou, Jean Marie Cambacérès, Jean Christophe Busnel, President Touadéra,
Alfred Poloko, Noor El Bawab, David Oren, Richard Détente, Daniel Kokouendo.

Prema njihovim preporukama, izdvojene su slijedeće prepreke:

  • niska stopa pristupa električno energiji
  • niska stopa pristupa internetu
  • niska stopa korisnika mobilnih uređaja
  • manjak edukacije iz područja kriptovaluta i Bitocina
  • potreba osobnih iskaznica da bi mogli kupiti SIM kartice

Potrebno je zalaganje svih stanovnika. Svatko treba doprinositi i imati svoju ulogu. Građani bi trebali prihvatiti odluku o odabiru Bitcoina i educirati se oko njega. Znanje će biti dostupno svim građanima kojima smo već predstavili Bitcoin. Ovdje će sigurno biti potreba podrška predsjedniku pri ovoj odluci. Ovo je zasigurno vizionarska ideja koja će trebati biti podržana od strane svih da bi ispunila puni potencijal.

Izvor: Bitcoinmagazine

Slične vijesti: SADA JE ODLIČNA PRILIKA ZA KUPOVINU BITCOINA – MICHAEL SAYLOR!