Stanje ETH-a nakon “Merge-a”!?

Sep 15, 2022

Hype oko “The Merge-a” je splasnuo nakon što je danas cijena Ethereuma pada ispod 1500$.

Izvor: Decrypt

  • Nakon uspješnog prelaska Ethereuma na proof of stake mehanizam, cijena je pala ispod 1500$
  • Zbog pada cijene, ipak je splasnuo entuzijazam oko dugoočekivanog “The Merge-a”

Spajanje Ethereuma prošlo je bez problema iz tehnološke perspektive, ali raspoloženje oko ETH-a nakon prelaska na ekološki prihvatljiviji model konsenzusa moglo bi opadati. Danas je cijena ETH-a pala ispod granice od 1.500 dolara po prvi put u više od tjedana.

Izvor: Twitter

Prema podacima iz CoinGecka, ETH je pao gotovo 8% u posljednja 24 sata na trenutnu cijenu od 1485 USD. To je oštriji pad od trenutnog ostatka kripto tržišta, za koje CoinGecko kaže da je ukupno palo za oko 3%, dok je Bitcoin pao za oko 2%.

U početku je cijena ETH-a ostala uglavnom nepromijenjena nakon noćnog spajanja, krećući se oko granice od 1600 USD-a s blagim oscilacijama. Međutim, nedugo nakon 10 ujutro po istočnom vremenu, cijena je naglo pala s oko 1.585 dolara na trenutnu vrijednost. Taj potez nije bio očekivan.

U izvješću početkom kolovoza, tvrtka za kripto analitiku Glassnode označila je podatke o burzama koji su ukazivali da se spajanje oblikuje kao događaj “sell the news“. Čini se da je pompa oko spajanja u srpnju izazvala rast oko Ethereuma, ali sofisticirani trgovci su već osigurali svoje pozicije, očekujući da će cijena ETH pasti nakon događaja, prema Glassnodeu.

Prema novom modelu proof of stake prema kojem validatori ulažu (ili drže) kovanice u mreži za obradu transakcija procjenjuje se da će mreža trošiti 99% manje energije nego prije.

Izvor: Twitter

Iako su mnogi zagovornici Ethereuma bili za spajanje, neki sudionici ekosustava bili su manje oduševljeni. Na primjer, neki su račvali prethodnu verziju mreže kako bi stvorili novu EthereumPoW (ETHW) mrežu, koja će zadržati rudarenje, dok su drugi rudari umjesto toga počeli rudariti novčiće poput Ethereum Classic (ETC) ili Ravencoin (RVN).

Izvor: Decrypt

Ostale vijesti: BAHREIN TESTIRA BITCOIN KAO PLATNO SREDSTVO!