Što kupuju “kitovi” za vrijeme ovog pada?

May 10, 2022

Kripto tržište je došlo na najniže vrijednosti u 2022. godini. Kripto “kitovi” ostvaruju dosta velike kupovine stablecoina i par odabranih tokena.

Izvor: Coingape.com

  • Ethereum “kitovi” dodaju nove kriptovalute u svoj portfelj
  • Ponajviše dominiraju stablecoini
  • Primjetano je ipak “bearish” raspoloženje

Ušli smo u period 2022. godine, gdje je trenutno cijena kriptovaluta dosta nisko. Kripto “kitovi” i dalje nastavljaju obavljati kupovine kriptovaluta. Iako njihov čin ne predstavlja support na određenoj cijeni, niti je glavni razlog pada ili rasta određene kriptovalute, ipak ima određeni značaj. Ovim putem možemo saznati koje kriptovalute bi mogle brže se oporaviti.

Izvor: Twitter

Prema obavljenoj analizi od strane Whalestatsa možemo uočiti da Ethereum “kitovi” kupuju najviše ETH, USDC i USDT. Velika je potražnja upravo za stablecoinima zbog velike volatilnosti tržišta u posljednje vrijeme.

Ipak, najveći dio novca Ethereum “kitova” odlazi na Ethereum kriptovalutu. Po transakciji prosječno je uloženo oko 2 milijuna američkih dolara, iako smo svjedočili padu od 17% Ethereuma u proteklom tjednu. Ovo bi mogao biti i signal da je ova kriptovaluta blizu svom “dnu“.

Nadolazeći upgrade Ethereuma i prelazak na proof-of-stake mrežu, ujedno je i povećalo kupovne naloge zbog šire adopcije tokena.

Ostale kriptovalute koje ne spadaju u stablecoine, a da drže potražnju od Ethereum “kitova” su Shiba Inu, Chainlink i Decentralandova Mana. Razlog što se odlučuju za Chainlink jest njegova glavna uloga kod Ethereum “pametnih ugovora”.

Iako Ethereum “kitovi” ulaze sa novim kapitalom, ipak smo svjedoci “bear” raspoloženja kod ulagača. Volumen prodaje ipak je dominantiniji od kupovine, a prosječno iznosi oko 5.5 milijuna američkih dolara po transakciji.

Izvor: Coingape

Ostale vijesti: BINANCE ZABRANIO POVLAČENJE LUNE I UST!