Terra (LUNA) pada, nakon Wonderland kontroverze

Jan 31, 2022

Popularni token Terra blockchain-a naglo je pao nakon što je potvrđeno da je suosnivač QuadrigaCX mjenjačnice vezan za projekat Wonderland. Ali kako su oni povezani?

Photo: pexels

LUNA, izvorni token Terra ekosistema, i dalje je u padu nakon negativnih vijesti povezanih sa DeFi platformom Wonderland od četvrtaka.

Ovaj token (koji podržava Terrin algoritamski UST stabelcoin) pao je za preko 17% u petak ujutro, prema podacima CoinMarketCap-a. Cijena mu je padala ispod $45, što je najniže od novembra. Rekordna vrijednost LUNA tokena je bila $103, i to u decembru 2021.

Pad cijene dolazi dan nakon što je pseudonimni korisnik Tvitera „Zach“ otkrio da je ključni član Wonderland projekta Michael Patryn, suosnivač propale kanadske mjenjačnice QuadrigaCX.

Kako je to uticalo na LUNA coin?

Efekti tog otkrića stigli su do tržišta u vezi sa drugim projektom koji je takođe vodio osnivač Wonderland-a Daniele Sestagalli – Abracadabra. Ovo utiče na Terru jer se UST može uložiti da bi se pozajmio MIM, stabelcoin koji je usko vezan za američki dolar i kreiran na platformi za pozajmljivanje sredstava, Abracadabra. Cijena LUNA je vezana za ukupnu zaključanu vrijednost UST stabelcoin-a.

Slična vijest: WONDERLAND U PROBLEMU: SUOSNIVAČ POVEZAN SA KRIPTO PREVARAMA

Izvor: CoinDesk