Tri pitanja na kojima su vlasnici Bitcoina pali!

Apr 25, 2022

U nedavno provedenom istraživanju Bank of Canada, vlasnici Bitcoina su pali na tri naizgled jednostavna pitanja.

Izvor: pexels.com

Prema provedenom istraživanju od strane Bank of Canada (Banque du Canada) koja je ustanovljena prije 87 godina (1935. godine) utvrđeno je da “Bitcoineri” imaju prosječeno nižu financijsku pismenost od onih koji ne posjeduju Bitcoin.

Izvor: Twitter

Istraživanje je provedeno u trajanju od 4 godine, počevši od 2016. godine do 2020. godine. Broj ispitanika se kreće u rasponu od 1987 do 3893 ispitanika.

Glavni zaključak ovog istraživanja jest:

“Vlasnici Bitcoina pokazali su bolje znanje o samoj mreži Bitcoina, od onih koji nisu vlasnici Bitocina, ali su ostvarili slabije rezultate na pitanjima iz financijske pismenosti”

Bank of Canada

Istraživanje je provedeno na malom uzorku pitanja. Svega tri pitanja iz područja kriptovaluta i tri pitanja iz područja općenite financijske pismenosti.

Izvor: cointelegraph.com

Ukupno gledajući ovo istraživanje došlo se je također i do zaključka da građani Kanade, prvenstveno mlađe životne dobi, muškog spola, zaposleni, sa sveučilišnom diplomom, sa visokim primanjima i relativno niskom financijskom pismenošću imaju najveću tendenciju ulaganja u kriptovalute, točnije u Bitcoin.

Vjerovatnost posjedovanja kriptovaluta smanjuje se s povećanjem broja žena, što nas dovodi do zaključka da muška populacija je zastupljenija. Isto tako manje je zastupljenih ulagača među starijom i nezaposlenom populacijom.

Portal Kriptofakt vam ostavlja LINK gdje možete preuzeti već ukratko analizirano istraživanje.

Izvor: Cointelegraph

Ostale vijesti: BAHAMI ĆE DOZVOLITI SVOJIM GRAĐANIMA PLAĆANJE POREZA DIGITALNOM IMOVINOM!