Tržište kriptovaluta u porastu za 8%!

Jul 17, 2022

U posljednjih 30 dana, unatoč lošoj ekonomskoj situaciji i bankrotu pojedinih korporacija iz ovog sektora, globalno kripto tržište ukupno gledajući je naraslo za 8%.

Izvor: Coinmarketcap

  • Tržišna kapitalizacija kriptovaluta je u porastu za 8% u posljednjih 30 dana
  • Da li je ovo znak oporavka tržišta i kretanje prema gore?

Ukupna tržišna kapitalizacija globalnog kripto tržišta je u porastu za 8% u zadnjih mjesec dana. Nakon kraja prve polovice ove godine, koja je bila vrlo teška i okarakterizirana crvenim ciframa, sa velikom rasprodajom, trenutno tržište kriptovaluta, kao i Bitcoin bilježe male pluseve.

Prošlog mjeseca, točnije 17.6. tržišna kapitalizacija kriptovaluta je iznosila 906 milijardi američkih dolara, dok je na isti dan ovog mjeseca, 17.7. cifra porasla na 977 milijardi američkih dolara, što predstavlja porast od 7,83% prema podacima prikupljenih od strane CoinMarketCapa.

Izvor: finbold.com

Kripto platforme za posuđivanje i ukamaćivanje platformi poput Celsiusa doživjele su velike probleme i nedaće. Osim bankrota Celsiusa, to je i propast Three Arrows Capitala.

U zadnjih 30 dana, Bitcoin je imao problema sa održavanjem cijene iznad 20,000$, te se je puno putao spuštao ispod te supprot granice.

Izvor: Coinmarketcap

Međutim, pozitivna stvar je da ulagači gledaju na eventualno produženje ovog pozitivnog trenda, jer kako stvari stoje Bitcoin se je stabilizirao iznad već spomenutih 20,000$. Ipak, psihološka granica je 30,000$, gdje prema predviđanjima nekih analitičara Bitcoin možemo očekivati na jesen.

Nadalje, ovaj rast kripto tržišta može biti i bullish zbog nadolazeće visoke inflacije. Američka inflacija u 6.mjesecu je iznosila rekordnih 9,1%, te je kripto tržište osjetilo instantnu rekaciju, koja se ogledala u “brisanju” 15 milijardi američkih dolara u vrijednosti kriptovaluta.

Izvor: Finbold

Ostale vijesti: MOSKOVSKA BURZA JE DOBRA BAZA ZA KRIPTOVALUTE!