Tržište u ekstremnom strahu, Bitcoin se drži na 20,000$!

Jun 24, 2022

Bitcoin se ovih dana muči i čak uz oporavke, vrlo teško se održava iznad 20,000$. K tome, kada dodamo i da je priljev svježeg kapitala minimalan, uz indikator ekstremnoga straha dobivamo negativno okruženje.

Izvor: thehansindia.com

  • Tržište kriptovaluta i dalje u ekstremnom strahu
  • Bitcoin se održava na razini od 20,000$

Prema Crypto Fear & Greed Indexu, alatu koji mjeri kako investitori gledaju na trenutnu situaciju na tržištu, možemo vidjeti kako su ulagači i dalje vrlo oprezni oko BTC-a i cijelog tržišta. Indeks je trenutno na rezultatu 11, što znači da je tržište i dalje u ekstremnom strahu.

Ovo nas ipak ne iznenađuje, s obzirom na cijene kripto imovine. Čak i oni sa nekada velikim profitima, došli su blizu ili u crvenu zonu.

Izvor: Crypto Fear & Greed Indexu

Neki od razloga ovakve situacije su pad LUNA-e koja je uzdrmala cijenu svih kriptovaluta. Zatim, zamrzavanje protocola koji je zamrznuo povlačenje i transfere, s čime je napravljena blokada tisuće investitora naspram svojih sredstava.

Gdje se nalazi Bitcoin?

Bitcoin je pao najniže na 17,600$ za vrijeme pada u prošlom tjednu. Ovo je bio značajno jer je riječ o padu ispod all-time high cijene prošlog ciklusa. Ipak, vrlo brzo se oporavio na 20,000$.

Prikaz putem TradingView aplikacije.

Nadalje, digitalna imovina nastavlja sa stagnacijom. Ako ubacimo halving, mogli bi smo doći i do perioda čekanja od par godina dok se digitalna imovina ne oporavi na cijene od prethodnog bull tržišta. Povijesno gledano slijedeći bull run bi se mogao očekivati u proljeće 2024. godine kada se očekuje slijedeći Bitcoin halving.

Izvor: Newsbtc

Slične vijesti: PRETRAGA RIJEČI “BITCOIN DEAD” DOSTIGLA NAJVEĆI BROJ IKADA!