U Brazilu možete kupovati nekretnine kriptovalutama!

May 26, 2022

Jedna od vodećih brazilskih agencija za nekretnine Gafis, započela je prihvaćati kriptovalute za kupovinu nekretnina. Ovo je veliki korak širenju kriptovaluta u poslovanje nekretninama.

Izvor: freepik.com

  • Brazilska agencija nekretninama Gafisa prihvaća kriptovalute kao sredstvo plaćanja
  • Gafisa je sklopila suradnju sa Foxbitom, domaćom kripto mjenjačnicom

Prema službenoj obavijesti za medije od strane Foxbit kripto mjenjačnice, koja posluje i najviše ima korisnika u Brazilu, sklopili su suradnju sam agencijom za nekretnine Gafis-om.

Riječ je o jednoj od vodećih agencija za prodaju nekretnina na ovom području. Ključan element ove obavijest jest da su prihvatili Bitcoin kao sredstvo plaćanja prilikom kupovanja nekretnina.

Izvor: Twitter

Jedan od glavnih razloga zašto je Gafisa se odlučila integrirati Bitocin u suradnji sa Foxbit mjanjačnicom je eliminiranje posrednika poput banaka, korporacija za posredovanje nekretninama, agencijama, platnim provizorima i ostalim trećim stranama.

Iako je Gafisa proučavala prihvaćanje kriptovaluta kao legitimno sredstvo plaćanja još i početkom prošle godine, tek je sada došlo do finalne realizacije ove ideje.

Izvršni direktor Gafisa, Guilherme Augusto Soares Benevides, istaknuo je da je porast cijena kriptovaluta i jedan od razloga zašto je korporacija počela razmišljati o njihovoj konkretnoj primjeni u poslovanju.

Osim Bitcoina, korporacija će prihvaćati i druge kriptovalute.Ethereuem (ETH), Cardano (ADA), Ripple (XRP), Solana (SOL) i ostale. Ukupno, ova kompanija će prihvaćati plaćanja u 16 različitih kriptovaluta.

Prema podacima ove korporacije za nekretnine, čak jedan od 130 ljudi u Brazilu živi u objektu razvijenom od strane Gafisa, što čini ovu korporaciju najvećom agencijom za razvoj nekretnina u Brazilu.
Kod kupovanja nekretnina potrebno je popuniti formular, koji će biti analiziran od strane korporacije, te će se proslijediti adresa za uplatu kriptovaluta.

Izvor: Investing.com

Ostale vijesti: GRADONAČELNIK MIAMIA NASTAVLJA PRIMATI PLAĆU U BTC-U!