USDC prikazao svih 55 milijardi $ rezervi!

Jul 16, 2022

Circle je prikazao rezerveze USD Coina (USDC) u potpunosti, što je prvi put od sada. Ovaj potez je reakcija na prethodne događaje upravo zbog insolventnosti mnogih drugih projekata i mjenjačnica. S ovim potezom je definitivno pojačano povjerenje u ovaj stable coin.

Izvor: freepik.com

  • USDC je prikazao svoje rezerve po prvi put i na taj način stekao još više reputacije u svijetu stablecoina
  • Rezerve se čuvaju u gotovom novcu i američkim obveznicama

Od 30.6. rezerve od strane USDC-a od 55,7 milijardi američkih dolara su se sastojale od 42,12 milijardi u kratkoročnim obveznicama Sjedinjenjih Američkih Država, te 13,58 milijuna dolara u gotovom novcu, koji je povjeren financijskoj instituciji u državi.

“USDC rezerve se čuvaju u gotovini i 3 mjeseca starim obveznicama, koja se čuvaju na odvojenim računima u korist USDC korisnika i s time s odvojene od operacija korporacije Circle”

Izvršni direktor za financije, Jeremy Fox-Geen

Izvor: Twitter

Iz Circle korporacije su izjavili da je ovo prvi mjesečni izvještaj ove razine, te planiraju osigurati dnevni uvid u njihova sredstva, te se samo čeka odobrenje već spomenutih institucija kod kojih se čuvaju ove rezerve.

Tokom perioda ove godine, USDC je u porastu na ljestvici stablecoina, prije svega zahvaljujući porasti decentraliziranih financija (DeFi), te Circleovoj posvećenosti transparentnosti ovih podataka. Prema iznjetim podacima korporacije ConsenSys, porast ovog stablecoina povezan je i sa pozitivnim okruženjem i sa činjenicom da Circle i Coinbase izdaju USDC na adekvatan i kvalitetan način.

Circle je odlučio proširiti svoje operacije stablecoina i izvan područja SAD-a, i to na način da u narednom peroidu osiguraju i razviju euro stablecoin. Prema navodima Cointelgrapha, Euro coin (EUROC), će biti u potpunosti podržan u Euro valuti. Ipak, u posljednje vijeme euro nije uspio održati svoju nadmoć u odnosu na američkih dolar i to prvi put tek od 2002. godine.

Izvor: Cointelegraph

Slične vijesti: DA LI ĆE ETHEREUM IKADA PRESTIĆI BITCOIN?