USDC se polako oporavlja nakon nepotvrdjenih vijesti o rješenju Silicon Valley Bank situacije

Mar 11, 2023

Prema insajderima, 50% neosiguranih depozita biće isplaćeno do sledeće nedelje. USDC je dobro odreagovao na ove nepotvrdjene vijesti, pa se tako trenutno kreće na oko $0.95 prema CMC-u.

Photo: WSJ

Iako su izvještaji trenutno neprovjereni, više izvora potvrđuje da se radi na mnogim različitim putevima rješavanja situacije i da će korisnici dobiti vraćeno, odnosno „najmanje 50% svojih depozita” do sljedeće nedelje. „Dugoročno je vjerovatno da će dobiti 90%+ sredstava nazad i vrlo je moguće da nijedan korisnik ne izgubi nijedan dolar“, izjavio je Hal Press, osnivač investicione firme North Rock LP.

Ranije je DeFi analitičar Loki Zeng procijenio da je neto vrijednost USDC-a „0,885 dolara u ekstremnoj situaciji i 0,985 dolara u normalnoj situaciji” i prokomentarisao: „Čak i ako postoji problem, neće biti tako ozbiljan kao FTX”.

Klijentima SVB-a će u ponedeljak biti odmrznuto 250 hiljada dolara, a ~50% preostalog bilansa će biti podijeljeno korisnicima u roku od 1-2 dana od ponedeljka.

Mike Moïse, Zamijenik direktora firme za poslovno savjetovanje CrossCountry Consulting

Kao što smo prenijeli ranije, Circle, izdavalac stablecoin-a USD Coin (USDC), imao je preko 3,3 milijarde dolara rezervi zaglavljenih u problematičnoj banci od ukupno preko 40 milijardi dolara.

Izvor: CoinTelegraph

Slično: VIJESTI KOJE SU UTICALE NA PAD KRIPTO TRŽIŠTA