Vasil nadogradnja Cardana odgođena za mjesec dana!

Jun 22, 2022

Cardano developeri su službeno objavili da se Vasil Hard Fork nadogradnja odlaže za mjesec dana zbog manjih “bugova”.

Izvor: u.Today

  • Vasil Hard Fork je odgođen za mjesec dana!
  • Uzrok tome je navode developeri popravak određenih software bugova, te dodatan naglasak na kvalitetu i sigurnost!

Sestrinska korporacija Cardana, Input Output Hong Kong (IOHK), objavila je vijest ovog ponedjeljak, da testiranje Vasil hard fork, koje je bila zakazano za 29. ovog mjeseca se odgađa za posljednje dane u idućem mjesecu. Nadalje, objavili su da je razlog tome što developeri imaju potrebu popraviti određene sofwarske bugove i što žele dodatnu pažnju skrenuti na kvalitetu i sigurnost.

Ova objava je došla putem blog posta, u kojem IOHK-ov odgovorni direktor za objave i projekte Nigel Hemsley je obavijestio zajednicu da Input Output Global (IOG) tim je blizu kraju, ali da trebaju dodatnog vremena za popraviti određen bugove.

Prema navodima Charles Hoskinsona, CEO Cardana, tim je odlučio obaviti dodatna testiranja zbog Terra Luninog pada. Zbog toga Cardano Foundation i IOG team je odlučio odgoditi ovu fazu za dodatna četiri tjedna.

Hemsley je nadodao da će konačna odluka za testnet hardforka biti donešena kada mreža udovolji triju ključnim kriterijima:

  • bez kritičnih problema
  • prihvatiljiv benchmarking i performance
  • finalna obavijest zajednice i dovoljno vremena za pripremu

Prethodna nadogradnja Cardano networka je bila Alonzo hard fork, koja je omogućila funkcionalnost pametnih ugovora na Cardano mreži. Vasil hard fork će omogućiti četiri poboljšanja mreže koja će smanjiti veličine transakcija, te će povećati network troughput i smanjtii će naknade.

Cardano developer, @Soorajksaju2, prethodno je objavio u serijama tweetova da je Plutus Scripts, platforma za pametne ugovore na Cardano blockchainu usporavala network throughput. Međutim, istaknuo je da zakazane nadogradnje CIP 32 i CIP 31 bi trebali rješiti navedeni problem.

Izvor: Cryptodaily

Slične vijesti: CARDANO (ADA) JE NADMAŠIO BITCOIN I ETHEREUM U OVOM PADU!