Vitalik Buterin je postao državljanin Crne Gore

Apr 11, 2022

Oni su dodali da je Vitaliku Buterinu državljanstvo dodijeljeno u u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Photo: MFSS

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) saopštilo je danas da je jednom od najvećih stručnjaka u blockchain industriji, osnivaču Ethereum-a, Vitaliku Buterinu dodijeljeno državljanstvo Crne Gore.

Iz MFSS su poručili da je “Buterin važan za doprinos razvoju blokčejn industrije i crnogorske ekonomije”.

“Buterin je stekao crnogorsko državljanstvo prijemom, na predlog predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, a nakon inicijative ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića i mišljenja tog resora. Ministar unutrašnjih poslova (MUP), Sergej Sekulović je, prepoznajaći značaj ove inicijative, donio odluku o prijemu u crnogorsko državljanstvo Vitalika Buterina na predlog premijera i danas mu je uručen pasoš Crne Gore”, piše u saopštenju MFSS.

“Vitalik Buterin kao najpoznatije ime ove industrije će doprinijeti daljoj promociji Crne Gore i sveukupnom razvoju kripto industrije u našoj državi. Crna Gora radi na uspostavljanju zakonodavnog okvira koji će omogućiti da se na najbolji način iskoristi ova tehnologija i da doprinese rastu bruto-domaćeg proizvoda”, rekli su iz MFSS.

Photo: Kriptofakt Arhiva

Buterin je nakon nedavnog panela “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija“, kazao da Crna Gora mora imati dobru legislativnu osnovu, kao i kapacitete za edukaciju mladih generacija da bi građani osjetili korist od ove tehnologije.

Izvor: Vijesti

Slična vijest: NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA: VITALIK BUTERIN DOLAZI U CRNU GORU