Vitalik Buterin na EDCON 2023 konferenciji u Crnoj Gori

Mar 29, 2023

Jedno od najvećih svjetskih okupljanja Ethereum i blockchain zajednica EDCON (Community Ethereum Development Conference) održaće se ove godine u Crnoj Gori.

Photo: EDCON23

Nakon uspjeha prošlogodišnjih EDCON konferencija u San Francisku, Sidneju, Parizu i Torontu, sa preko 10,000 učesnika, događaj se ove godine održava od 19. do 23. maja 2023. godine u Podgorici.

Održavanje konferencije ovog ranga u Podgorici ima veliki značaj za pozicioniranje Crne Gore na globalnom nivou na polju novih tehnologija i blockchain-a, koji su na korak od stvaranja revolucionarnih promjena u društveno-ekonomskim sistemima širom svijeta. 

EDCON 2023 će okupiti naistaknutije umove Ethereum zajednice, kao što su Vitalik Buterin (suosnivač Ethereum fondacije), Balaji Srinivasan (autor knjige Network State), Scott Moore (suosnivač Gitcoin-a), Primavera De Filippi (istraživač Blockchain-a na francuskom Nacionalnom centru za naučna istraživanja i Berkman Klein Centru na Univerzitetu Harvard), Tim Beiko (Ethereum fondacija), Barry Whitehat (Ethereum fondacija), Cy Li (direktor De University of Ethereum) kao i mnoge druge rukovodioce blockachain projekata i stručnjake iz ove oblasti. Kompletnu listu govornika pogledajte na oficijelnoj web stranici EDCON konferecije.

Konferencija će se sastojati od petodnevnog programa koji uključuje: predavanja glavnih govornika, tehničke radionice i panel diskusije na teme kao što su Blockchain regulacija, Layer 3, Decentralizovano društvo, Decentralizovano upravljanje, Network State i mnoge druge.

Pored toga, učesnici EDCON 2023 konferencije će moći prisustvovati Danu Ethereum Kuoruma, Danu Ethereum zajednica i Super Demo takmičenju, koji pružaju priliku za saradnju i diskusiju na teme novih tehnologija.

Za više informacija o EDCON 2023 i mogućnostima sponzorstva, posjetite sajt ili kontaktirajte organizatore konferencije na go@edcon.io.


Više detalja o konferenciji:

EDCON je neprofitna godišnja globalna Ethereum konferencija koju organizuju: Linktime, De University of Ethereum (UETH) i ETHPlanet. Konferencija je do sada privukla 10,000+ učesnika, 2000+ programera, 300+ govornika, 450+ projekata, 400+ pristalica i 300,000+ online pregleda. Od 2017. godine, EDCON je posvećen služenju Ethereum ekosistema kroz jačanje komunikacije i interakcije Ethereum zajednica širom svijeta.

Saznajte više na našoj web stranici: edcon.io

Pratite nas na Twitteru: @edcon2023

Pridružite se našoj Telegram grupi: https://t.me/EDCON2023_official


Ostali PR članci: PR