Volumen trgovanja kriptovalutama dosegao dvogodišnji minimum!

Aug 30, 2022

Opseg trgovanja, odnosno volumen pao je na najnižu razinu u dvije godine, a vlasnici digitalne imovine bilježe treći tjedan za redom gubitke nakon snažnog srpnja, prema podacima CoinSharesa.

Izvor: IBKR

  • Volumen trgovanja kritpovalutama je rekordno nizak
  • Trenutno se nalazimo u najnižem opsegu trgovanja u zadnje dvije godine

Opseg trgovanja kripto imovinom prošlog je tjedna dosegao najniže razine od desetog mjeseca 2020. godine jer su se odljevi u kolovozu nastavili, prema podacima prikupljenim od strane CoinSharesa.

Trgovanje kriptovalutama prošli tjedan dosegao su opseg trgovanja od 901 milijun dolara, što je znatno niže od tjednog prosjeka od početka godine, koji je 8. kolovoza iznosio 2,4 milijarde dolara.

Izvor: Coinshare

“Iako povijest pokazuje da je to djelomično zbog sezonskih učinaka, vjerujemo da to također naglašava kontinuiranu apatiju nakon nedavnih pada cijena”

CoinShares Head of Research James Butterfill 

Bitcoin i Ethereum trgovali su se po otprilike 20.170 USD i 1.510 USD u 11:00 ujutro po europskom vremenu u ponedjeljak, te je svaki pao za oko 7% u proteklih sedam dana.

Prošlotjedni negativni neto tokovi bili su potaknuli 29 milijuna dolara odljeva iz Bitcoina. Investicijski potezi usmjereni na “šortanje” bitcoina zabilježili su male priljeve od oko milijun dolara.

Prošlotjedni odljevi označili su treći uzastopni tjedan negativnih tokova za kriptovalute, u iznosu od 46 milijuna dolara u tom rasponu. Taj trend dolazi nakon što su neto priljevi kriptovaluta u srpnju iznosili 474 milijuna dolara što je najveći mjesečni ukupni iznos u 2022.

Priljev novca prošlog mjeseca djelomično je bio potaknut preokretom od strane Ethereuma, koji je u srpnju zbrojio priljeve od 138 milijuna dolara, u usporedbi s kombiniranim negativnim neto tokovima od oko 450 milijuna dolara u prethodnih šest mjeseci.

Proizvodi usmjereni na Ethereum prošli su tjedan zabilježili manje odljeve od oko milijun dolara. Broj implicira da, unatoč poboljšanju povjerenja zbog Ethereumovog nadolazećeg spajanja sljedećeg mjeseca, investitori radije čekaju da blockchain prijeđe s proof-of-work na proof-of-stake prije dodavanja na pozicija.

Izvor: Blockworks

Ostale vijesti: DIONICE IZGUBILE VIŠE OD VRIJEDNOSTI KRIPTOVALUTA!