Warren Buffett objasnio zašto ne vjeruje u Bitcoin!

May 05, 2022

Jedan od najvećih ulagača svih vremena Warren Buffett objasnio je zašto ne vjeruje u Bitcoin i kriptovalute općenito.

Izvor: inc.com

  • Warren Buffett istaknuo je još jednom da nije zainteresiran za kriptovalute
  • Razlog tome je što kriptovalute ne proizvode ništa
  • Prema njemu digitalna imovina ne nudi ništa opipljivo
  • Ne bi potrošio 25$ za sve kriptovalute na svijetu

Bitcoin prvenstveno, ali i ostale kriptovalute su s vremenom postale prihvaćene od strane ulagača. Što se tiče konzervativnih ulagača i određenih institucija napravljen je također korak prema naprijed. Jedan od onih koji i dalje su skeptični oko kriptovaluta je Warren Buffett.

Na godišnjoj skupštini dioničara Berkshire Hathawaya koja se je održala ove subote, naglasio je već svoj poznati stav da kriptovalute nisu produktivni oblik imovine jer ništa ne stvaraju. I dalje stoji pri svome stavu da ne bi kupio kriptovalute.

“Da mi kažete da posjedujete sve Bitcoine na svijetu i ponudite mi ih za 25 dolara, ne bih ga uzeo jer što bih s njim? Morao bih vam ga prodati natrag na ovaj ili onaj način. Stanovi će proizvoditi najam, a farme će proizvoditi hranu.”

Warren Buffett

Njegov kritički stav prema kriptovaluta i Bitcoinu je poznat javnosti. Iako su kriptovalute mnogo puta i demantirale Warrena Buffeta i on dalje ostaje pri svom stavu. Mnogo puta do sada, pa tako i ovaj put, reakcije na ove izjave Warrena Buffetta su objavljene po društvenim mrežama. Prvenstveno na Twitteru, mnogi su se narugali na njegov račun.

Izvor: Twitter

Uz Warrena Buffetta, Charlie Munger je također veliki protivnik ulaganja u kriptovalute. Jednom prilikom Warren Buffett je nazvao kriptovalute “otrovom za štakore“, što naravno zajednica kriptoulagača nije prihvatila.

“Da li će cijena kriptovaluta ići prema gore ili dolje u narednim godinama, ne znam. Ali znam da kriptovalute ne proizvode ništa.”

Warren Buffett

Warren Buffett i dalje ostaje vjeran prvenstveno dionicama, možda i zato što je najviše bogatstva upravo i stekao na taj način.

Izvor: CNBC

Ostale vijesti: ALGORAND POSTAO SPONZOR FIFA WORLD CUP 2022!